Elon Musk behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is succesvol ondernemer, wereldverbeteraar en rolmodel voor de Iron Man films. Vaak vergeleken met Steve Jobs. Oprichter van PayPal. CEO van Tesla Motors en Space Exploration Technologies. Chairman van Solar City. Inspirator van velen. Deze man was vandaag in Amsterdam, en ik was erbij.

Woensdagochtend om 6:01 ’s ochtends viel de uitnodiging voor de Tesla klantenbijeenkomst in mijn digitale postbus. Elon Musk himself nodigde me als Tesla Model S bezitter uit. Binnen twee dagen werd ik al verwacht, maar daar pas ik graag mijn agenda op aan. Omdat mijn zoontje Sam om 6 uur ’s nachts graag zijn flesje drinkt, was ik er snel bij en stelde mijn plekje (waarschijnlijk als één van de eersten) veilig.

tesla_uitnodiging

In het krappe Tesla Service Center namen CEO Elon Musk en zijn rechterhand CTO JB Strauss ruim de tijd om vragen uit het publiek te beantwoorden. Musk had een aantal leuke nieuwtjes. Zo verzekerde hij de aanwezigen ervan dat er in Nederland veel van de gratis Supercharger oplaadpunten komen, dit jaar nog. “Don’t worry about it” waren zijn exacte woorden. Hij vertelde over de nieuwe software update voor de Model S met externe apps ondersteuning en deed de toezegging dat navigatie beter dan TomTom ingebouwd gaat worden.

musk-stairs

Deze unieke samenkomst van Tesla bezitters gaf me de kans het profiel te bepalen van de gemiddelde Model S bezitter. Het blijken over het algemeen mannen te zijn van tussen de 40 en de 50. Ondernemers waarschijnlijk, aangezien de meesten geen pak aan hadden. Uit de hoofden met vettig of verward haar en herhaaldelijke vragen over het obscure hardcore onderwerpen als power-back-to-grid, leidde ik af dat er vele echte milieuactivisten bij zijn met zonnepanelen op hun dak. De sfeer was overigens uitstekend. Tesla rijders begrijpen elkaar.

Musk benadrukte dat Tesla een relatief kleine autofabrikant is. “Toyota maakt 8 miljoen auto’s per jaar, Tesla 30.000.” Focus is daarom belangrijk, volgens hem. “Het moeilijkste aan de Model S was, om te bepalen welke features we niet in de eerste versie van de auto zouden inbouwen” zei hij. Het type keuzes dat je hem wel kunt toevertrouwen.

tesla-servicecenter

Het was een eer om Elon Musk uit de eerste hand te horen vertellen over zijn auto en de ambities van Tesla. Het feit dat hij de tijd neemt om zijn klanten zo persoonlijk te woord te staan, vind ik iets ongelooflijks. Vincent Everts, aanwezig als journalist en Tesla enthousiast, verwoordde het zo “Welke CEO van een autofabriek doet dit? Zie jij de topman van Ford, General Motors of Toyota dit doen? Vorige week was hij nog op pad voor SpaceX. Ik kus zijn voeten wel, hoor…”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.