De afgelopen week ben ik in de ban geraakt van Steve Jobs, de topman van Apple. Waarom zul je denken? Ik ben helemaal geen Apple adept. Heb gewoon een PC en geen Mac. Nee, de aanleiding voor deze plotselinge interesse was de film Pirates of Silicon Valley uit 1999 die ik recent heb gezien over Steve Jobs en Bill Gates.

Steve Jobs kan geweldig presenteren en de presentaties die hij geeft zijn echt super cool om te kijken. De baanbrekende en toch gebruiksvriendelijke technologie die Apple sinds jaar en dag maakt helpen ook mee om er echt een happening van te maken.

Op YouTube blijkt een grote hoeveelheid beeldmateriaal aanwezig van presentaties van de topman van Apple, die barst van het charisma en als geen ander nieuwe technische snufjes aan de man kan brengen. Elke keer als hij het podium opkomt en zegt ’today is an historic day’, ‘we have reached another milestone’ of ’this is a revolutionary product’, dan geloof je hem meteen.

En natuurlijk is ook zijn CV indrukwekkend. De oprichting van Apple, NeXT en Pixar Studios bijvoorbeeld. Betrokken bij het ontwikkelen van de Macintosh computer in 1984, de iPod in 2001 en de iPhone in 2006.

Microsoft steekt hier in publicitair opzicht maar schraal tegen af. Als je zoekt op YouTube naar Bill Gates en Steve Ballmer, dan is de kans groot dat je meteen in huilen uitbarst zodra ze in beeld komen. Deze curieuze mannen, die elk goed zijn voor miljarden op hun bankrekening, hebben zo mogelijk nog minder talent om voor de camera’s te verschijnen dan Clarence Seedorf. Ze maken niet alleen software vol met bugs en zonder vernieuwende ideeën, zo zien ze er ook uit. Dat ze ondanks dat succes hebben verdient respect, maar je gaat je wel afvragen hoe dat in godsnaam mogelijk is.

De introductie van de nieuwe iPhone en Apple TV is echt cool om te kijken. Ik was eigenlijk van plan om geen gadgets meer te kopen tenzij ik ze echt nodig had, maar het wordt me door Steve Jobs wel heel moeilijk gemaakt… Zie ook All About Steve en Steve Jobs in Wikipedia.

De introductie van de iPhone door Apple CEO Steve Jobs:

Microsoft’s Steve Ballmer

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.