Gisteren stond er een verhuizing op het programma, en niet zomaar één. De servers van Gamebasics zouden allemaal verhuisd moeten worden van de ene kant naar de andere kant van Amsterdam. Al onze sites zoals Uithaal, OSM, Plaza en Bondscoachspel draaien op deze servers. Best belangrijk dus dat dit allemaal goed zou verlopen.

De aanleiding van deze operatie was dat het bedrijf waar we de serverruimte hebben gehuurd (NXS) van locatie was veranderd. Hierdoor was het noodzakelijk geworden dat wij achter hen aan zouden verhuizen.

Kar met serversZo’n serverruimte blijft een aparte futuristische ruimte om in te vertoeven. Alles wit en clean, een enorme herrie van alle ventilatoren die in de servers, in de vloer en aan het plafond zijn aangebracht en natuurlijk de zeer scherpe beveiliging. Zware deuren met codes, kasten met sleutels verplicht aanmelden en legitimeren.

Er was een strakke planning opgesteld. ’s Ochtends om 10:00 uur zouden alle servers zichzelf volgens plan uitschakelen, waarna we alle kasten in vijf auto’s zouden laden en ze naar de nieuwe locatie zouden rijden.

Dat rijden was trouwens best eng, bij elk klein kuiltje of hobbeltje op de weg was ik bang dat er iets zou beschadigden. M’n hele business op één steekkarretje voorbij zien hobbelen vond ik ook al niet zo’n fijn gezicht. Om 12:00 uur zaten alle servers gelukkig weer veilig in het rek en konden we de boel weer inschakelen.

Alles leek prima te werken, we feliciteerden elkaar al met deze geweldige prestatie. Helaas bleek echter de router kuren te vertonen. Dit stukje hardware zorgt voor de verbinding tussen de servers en het internet. Met andere woorden, als dat niet goed werkt heb je niets aan je servers.

Deze problemen konden pas na nog heel wat stress en uurtjes zwoegen door de systeembeheerder worden opgelost. Het blijft techniek en die is soms onvoorspelbaar. Alle sites zijn inmiddels weer helemaal terug, zoals het feit dat je deze weblog leest bewijst want ook die draait op één van de servers die wij hebben verplaatst. Hopelijk staan de servers nu voorlopig goed, want ik ben toch veel liever bezig met leuke sites ontwikkelen.

Servers vastschroeven

1 REACTIE

  1. Ziet er wel interessant uit. Lijkt er op dat je jezelf nogal moest behelpen aldaar. Zeker dat steekkarretje is wel mega listig, volgens mij heb ik nog nooit zoveel servers op één steekkar opgestapeld zien staan… 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.