Ja, mijn weblog is gepimpt! Een frisse look leek me wel aardig voor het nieuwe jaar. De afgelopen weken heb ik veel gewerkt, maar wel aan leuke zaken, zoals o.a. aan search engine marketing.

Vette shizzle man.

Tot voor kort was ik nog niet ingewijd in de geheimen van Search Engine Optimalisatie(SEO), en ik had ook niet verwacht dat er zoveel mee te bereiken zou zijn. Maar het blijkt een ware wetenschap. Leuk en verslavend zelfs om mee bezig te zijn.

Aangezien mijn site redelijk populair is, indexeert Google deze automatisch al vrij goed. Ik heb een “Pagerank” van 5. Dat wil zeggen dat de site wordt beoordeeld als een grotere website. Maar omdat ik nooit iets aan optimalisatie had gedaan, werd de site niet altijd goed gevonden. Daar ben ik nu verandering in aan het aanbrengen en met resultaat.

Tik bijvoorbeeld het woord ‘manager‘ maar eens in in Google. Je zal zien dat OSM als eerste naar boven komt. Toch wel stoer dat bij zo’n algemeen gebruikt woord mijn site bovenaan staat, als het ware top-of-mind is voor dat begrip.

Andere woorden waarop OSM goed scoort zijn ‘voetbal spel‘ (3e), ‘voetbal manager‘ (2e). En natuurlijk de afkorting ‘osm‘ komt ook netjes bij OSM terecht.

Niet alleen met OSM zijn we bezig geweest om de SEO te verbeteren. Een nieuw portal, Online Manager Games, moet goed gevonden gaan worden en zo een nieuwe ingang vormen voor alle GameBasics spellen. Grappig is trouwens ook dat Bondscoachspel nummer 1 staat op de term ‘manager spel‘. Plaza scoort een nummer 2 positie op ‘ondernemen spel‘. Uiteraard zit hier nog voldoende ruimte voor verbetering.

Het is ongelooflijk wat je allemaal kunt doen, er bestaat een enorme trukendoos met mogelijkheden om een site beter onder de aandacht te brengen. Er een beetje mee klooien is best grappig. Het grote voordeel van deze kennis is dat je het altijd kunt toepassen. Of de site nu over gek poppetje, voetbalspelletjes of prijsvragen gaat, je kunt op deze manier altijd gevonden worden. Alleen is het jammer dat Google maar eens in de zoveel weken de index bijwerkt, waardoor het altijd lastig is om je aanpassingen te testen.

Binnenkort hoop ik ook het boek af te hebben dat ik momenteel koortsachtig aan het schrijven ben. Het onderwerp is geld verdienen met je website, dus ook SEO zal daar een prominente plaats in gaan innemen.

Zoekresultaat op het woord ‘manager’ (14-01-2007)
Manager

2 REACTIES

  1. Inderdaad, het is zeker belangrijk om je nog toegangelijker en beter bereikbaar te maken voor potentiele klanten. Goede verbeteringen dus, ik ben aldus ook zeer benieuwd naar het boek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.