Het is weer eens tijd voor een update van het turbulente leven van Sam (20 maanden). Een grote hobby van hem is het bouwen van torens van gekleurde bekertjes. Deze torens bouwt hij met grote zorgvuldigheid op, om ze daarna met een woest armgebaar weer van tafel te vegen.

Het bouwen van weer een nieuwe toren verveelt hem nooit. We nemen dan ook vaak een setje bekers voor hem mee als we ergens naartoe gaan. Gegarandeerd dat hij ermee gaat spelen. Hoeveel geavanceerd speelgoed er verder ook beschikbaar is.

Hij doet het ‘bouwen’, zoals hij het zelf noemt, al maanden. Met onverminderd enthousiasme. Zijn meest recente bouwtechniek behelst het plaatsen van een speentje of bal bovenop het kleinste blokje. Een precies klusje dat hem inmiddels gemakkelijk afgaat.

Om het proces van het bouwen van de torens te kunnen filmen, moest ik Sam overhalen om steeds weer opnieuw te beginnen direct nadat hij zijn bouwwerk had omgegooid. Dat was geen probleem, maar ik was er druk mee om de bouwstenen elke keer weer bijeen te rapen van de grond en voor hem klaar te leggen. Want hem zelf zijn rommel laten opruimen, dat zit er helaas nog niet echt in.

Als vader ben ik natuurlijk maar wat trots dat Sam zoveel plezier en toewijding aan de dag legt bij het bouwen met de blokken. Iets bouwen is toch iets creƫren, iets maken. Dat hij daar lekker mee bezig is, kan nooit verkeerd zijn. Alleen het sloopgedrag mag ter zijner tijd wel een beetje minder.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.