RosterBuster laat zich op dit moment het best omschrijven als een app voor luchtvaartpersoneel, die het makkelijk maakt het rooster onderweg te raadplegen en te delen, verrijkt met nuttige informatie als het weer ter plaatse en de gate. Zoals piloot Nick Priest in deze video goed uitlegt. Dit jaar komt er nog een functie bij: contact houden met collega’s onderweg. Deze nieuwe killer feature van RosterBuster noemen we Conversations.

Het wordt een spannend jaar bij RosterBuster. Ruim een jaar hebben we eraan gewerkt de app te verbeteren om naar een volgend niveau te gaan. Het inlezen en weergeven van het rooster is de belangrijkste feature, die we goed beheersen. Maar alleen daarmee onderscheiden we ons op de lange termijn niet voldoende.

We zijn daarom gaan kijken wat alle roosterapps tot nu toe missen en wat RosterBuster unieke toegevoegde waarde zou geven ten opzichte van de concurrentie. Dat is vooral het eenvoudig maken van contact met collega’s. Met ‘Conversations‘ maken we dat mogelijk.

WhatsApp voorbij

Conversations kun je nog het best vergelijken met een chat, zoals bijvoorbeeld WhatsApp. Maar daarmee doe je onze feature tekort. Want RosterBuster Conversations is specifiek toegesneden op airline crew.

We beschikken over de grootste database van airline crew in de wereld, zowel flight als cabin crew, waarvan een aanzienlijk deel de app al dagelijks gebruikt. Contact maken met collega’s via RosterBuster is daardoor vanzelfsprekend. Dit is bijvoorbeeld nuttig voor crew die samen een lange vlucht of een groep korte vluchten (pairing) doen. We kunnen ze met een druk op de knop een groepsconversatie laten starten om zo onderweg contact te houden. Hiervoor hoeven ze geen telefoonnummers uit te wisselen en WhatsApp groepen aan te maken.

Om het helemaal aantrekkelijk te maken, hebben we de functie ook nog eens gratis gemaakt om te gebruiken. Hiermee wordt het echt een no-brainer voor iedereen die in een vliegtuig werkt.

Niet eenvoudig om te maken

Hoewel het op het oog misschien eenvoudig lijkt, was het technisch bepaald geen sinecure om deze feature te maken. We moesten ervoor zorgen dat onze chat niet alleen snel en realtime is, maar ook dat berichten offline beschikbaar blijven. Het proces om crew effectief uit te kunnen nodigen was een andere uitdaging, want we willen natuurlijk dat iedereen zo makkelijk mogelijk contact maakt. Hoe lastig dit is, bewijst dat niemand dit al voor elkaar heeft gekregen.

Conversations: ready for take off

De eerste versie van Conversations is begin deze maand live gegaan, maar we hebben er nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, zodat we het kunnen testen en fijnslijpen. Belangrijke verbeteringen komen in de eerstvolgende release. Dat is net op tijd voor het begin van het seizoen voor de luchtvaart. Vanaf mei gaat het aantal vluchten toenemen en daarmee ook het personeel dat (tijdelijk) werkzaam is in de luchtvaart.

Ik verwacht veel van de feature en de komende maanden zullen uitwijzen waar het ons gaat brengen. Op termijn kunnen we ook nog een corporate module eraan koppelen, waarmee we airlines de mogelijkheid geven om beter gaan communiceren met hun crews.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.