Rockstart Accelerator stimuleert start-ups door ze in contact te brengen met mentors en ze aan financiering te helpen. Op de Demo Day was het de beurt aan 10 veelbelovende start-ups om hun pitch te geven aan een zaal vol potentiële investeerders.

Het evenement werd gehouden in de Kromhouthal in Amsterdam. Ik kon mijn Tesla parkeren tussen een glimmende Porsche en een goudgekleurde Bentley. Zo kon ik de mijne nog makkelijk terugvinden, want er stonden hier meer Tesla’s geparkeerd dan bij de fabriek in Tilburg. Het was duidelijk dat hier wat investeerders op oorlogspad waren.

De 10 start-ups waren door de organisatie geselecteerd uit een groot aantal aanmeldingen, en in 100 dagen klaargestoomd om een flitsende pitch af te leveren.

rockstart-header

Dat de naam Rockstart is afgeleid van Rockstar, is geen toeval. Het podium waarop de pitches gegeven werden, was verlicht alsof het een popconcert betrof. Elke kandidaat kwam binnen op zijn eigen muziek, onder luid applaus en toejuichingen door het publiek. Door het veelvuldige gebruik van de rookmachine waren sommige sprekers de eerste minuut niet eens te zien.

Erg Amerikaans, maar wel mooi.

Het was een mooi rijtje start-ups dat zichzelf presenteerde. Van een muziekplatform tot een crowdfundingdienst. Het ene team claimde je superkrachten te geven, het andere kwam met Richard Branson aanlopen – in kartonnen formaat weliswaar.

Het was een inspirerende dag. Afgezien van de optie om kennis te maken met de start-ups, was het ook leerzaam om te zien hoe ze de pitches gaven.

Het is goed dat start-ups in Nederland op deze manier aan geld, coaching en contacten worden geholpen. Want zoals de oprichter van Rockstart terecht opmerkte: waarom zouden alleen in Silicon Valley de wereldveranderende techbedrijven kunnen ontstaan?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.