De Quooker is een kraan voor in de keuken, waar direct kokend water uit komt. In de jaren ’70 bedacht en gepatenteerd door Henri Peteri en door zijn zoons uitgebouwd tot een snelgroeiend bedrijf met 180 medewerkers.

Op uitnodiging van de Rabobank bezochten we het nieuwe uitgebouwde pand van Quooker van 11.000 m2 in Ridderkerk. Walter Peteri, die samen met zijn broer Niels de directie voert, opende met een bevlogen verhaal over de oorsprong van de Quooker en hoe het bedrijf door de jaren heen gegroeid is. Daarna volgde een rondleiding door de productieruimte, de research & development afdeling en het kantoor.

We zien een typisch familiebedrijf. Bedachtzaam gegroeid, maar met een ijzersterke focus. Elke twee tot drie jaar verdubbelt het bedrijf in omzet. Een mooi Nederlands succesverhaal. Ik vind een bezoek aan een bedrijf als Quooker inspirerend, omdat ze laten zien hoe moeilijk het is om een idee tot een concreet product in de handen van de kritische consument te krijgen. Maar dat het met creativiteit, focus en doorzettingsvermogen toch kan lukken.

We hebben zelf een Quooker en kennen het gemak van het product. Het bedrijf kan een gouden toekomst tegemoet gaan. Walter Peteri: “Op dit moment is het al zo dat in één op de vijf nieuwe keukens in Nederland een kokendwaterkraan wordt ingebouwd. Dit aandeel zal in de toekomst nog verder groeien. Net als de vaatwasser en de magnetron wordt de kokendwaterkraan een vast onderdeel van elke keuken.” Quooker zal er dan zijn om die kranen te leveren.

staal  005

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.