Op uitnodiging van Aqua Assistance konden mijn vader en ik een thuiswedstrijd van PSV bijwonen. De tegenstander die avond was ADO Den Haag. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we een diner voorgeschoteld in restaurant Avant Garde. Aangezien PSV mijn club is liet ik de kans om in deze entourage een wedstrijd te zien natuurlijk niet liggen.

Het restaurant is niet alleen bijzonder omdat het in het Philips Stadion gehuisvest is, maar ook omdat het een Michelin-ster heeft. Je kunt dus “op stand” eten. De dresscode is er tenue de ville. In pak in een voetbalstadion krijg je wel echt het gevoel een bobo te zijn. Het eten en de bediening waren er uiteraard prima, ik heb vooral genoten van de asperges.

Als je zo lekker aan het dineren bent zou je bijna vergeten dat er ook nog een wedstrijd op het programma stond. PSV maakte daarin korte metten met ADO. Het werd maar liefst 5-0. De equipe uit Den Haag maakte een afgematte indruk. Voor PSV was de zege van cruciaal belang om in de race te blijven voor een Champions League ticket. Een mooi moment deed zich voor toen het publiek massaal een plagend lied inzette over Labyad omdat die aan het eind van het seizoen zou vertrekken. De spits smoorde deze geluiden vrijwel meteen door een prachtige goal te maken.

Het weer was bar slecht, de regen kwam met bakken uit de hemel. De wedstrijd werd zelfs nog even gestaakt vanwege het onweer. Wij hadden daar echter geen last van, want op de business seats op de lange zijde zaten we hoog en droog en hadden een prachtig uitzicht op het veld.

Het blijft een genoegen om in het Philips stadion te komen. Het was alleen jammer dat dezelfde avond dat wij PSV zagen winnen op een ander veld Ajax kampioen werd. Het is te hopen dat PSV volgend jaar met Van Bommel en Advocaat de schaal weer eens omhoog kan houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.