Een abonnement van een sportschool Fitness First, waar ik vanaf wil. Eenvoudig, zou je denken. Maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn!

Ruim een jaar geleden had ik me vol goede moed ingeschreven en een maand of tien heb ik keurig één of twee keer per week gesport. Maar toen kwam, door mijn verhuizing, de klad erin. Bovendien heb ik in mijn nieuwe woning voldoende ruimte om zelf wat fitnessapperatuur neer te zetten. Ik hoef daarvoor dus niet meer naar een club.

Hoog tijd om het dure lidmaatschap bij Fitness First op te zeggen. Ik had al gehoord dat het noodzakelijk was om in eigen persoon langs de club te gaan om je uit te schrijven. Aangezien ik een jaarcontract had en dit was verlopen, ging ik er vanuit dat er sprake was van een maandelijkse afschrijving. Niets blijkt echter minder waar. In de kleine lettertjes stond doodleuk dat het jaarcontract stilzwijgend wordt verlengd met nog eens een jaar. Dit werd me ook schamper medegedeeld aan de balie toen ik me kwam melden.

Dit vind ik al schandalig, want stilzwijgend een jaar lang verlengen zou niet mogen kunnen, daar moeten regels voor komen. Maar goed, hier eindigde het niet. De school kon mij op dat moment niet uitschrijven. Nee, hiervoor moest een afspraak gemaakt worden. Ze zouden me bellen en dan moest ik nóg een keer langskomen om me daadwerkelijk uit te schrijven. Alsof ik niets beters te doen heb.

Een week later kwam het telefoontje. Wat de reden van mijn opzegging was. Ik zeg “een financiële reden”. Dat vond ik wel zo’n mooie. De reactie: “Misschien kunt u het abonnement meer waard maken door vaker te komen”. Wat een flauwekul argument. Alsof daar het geld op mijn rekening door zou aangroeien. Vervolgens was de vriendelijke man nog benieuwd of ik mijn abonnement niet over wilde dragen aan iemand anders. Dat zou wel 37,50 administratiekosten met zich meebrengen. Nee dank u!

Het opzeggen van dit abonnement blijkt een ware nachtmerrie te worden. Ik moet nu binnen twee weken langs de vestiging gaan om mijn handtekening onder de opzegging te zetten, die dan pas ingaat op Juni 2008. Tot die tijd kan deze schurkenbende geld blijven afschrijven van mijn rekening. Crimineel vind ik het.

Dat er meer mensen zijn die Fitness First om deze reden niet zo’n warm hart meer toedragen is wel te lezen op de website van TROS Radar. Je leest over mensen die voor het leven in een rolstoel zitten maar toch de contributie nog een jaar moeten doorbetalen. Het is toch werkelijk van de gekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.