De tijd voor lijstjes is aangebroken. Aan het eind van het jaar wordt de balans weer opgemaakt. Deze jaargang heb ik iets te vieren, want mijn website en levenswerk Online Soccer Manager (OSM) heeft een prestigieuze verkiezing winnend afgesloten: het is de beste games website van het het jaar 2009 geworden.

De website van het jaar verkiezing, georganiseerd door het vakblad Emerce, is de grootste publieksprijs voor internetsites. Dit jaar zijn er ruim 1,3 miljoen stemmen uitgebracht. Als de stemmen geteld zijn wordt één website verkozen als de winnaar van de gehele verkiezing. Tweakers.net viel deze eer te beurt dit jaar. Daarnaast worden er per categorie winnaars aangewezen. In de categorie Games was OSM daarin te sterk voor sites als spelpunt.nl, spele.nl en zylom.nl.

Het is een belangrijke prijs, een erkenning voor het feit dat Online Soccer Manager al jaren één van de populairste spelletjes op internet is.

Ter ere van dit feit heb ik het volgende persbericht de deur uitgedaan:

OnlineSoccerManager.nl Website van het Jaar 2009 in categorie Games

Zoetermeer, 27 november.

OnlineSoccerManager.nl is door het Nederlandse publiek verkozen tot Website van het Jaar 2009 in de categorie Games. OnlineSoccerManager.nl won binnen deze categorie de prijs voor ’Beste Website’. Dit werd donderdagavond 26 november bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking van De Website van het Jaar verkiezing in Hotel de Goudfazant te Amsterdam.

De Website van het Jaar verkiezing op www.websitevanhetjaar.nl is de grootste internationale People’s Choice Award en wordt jaarlijks georganiseerd door online marktonderzoeksbureau MetrixLab en Emerce. Dit jaar telde de verkiezing meer dan 1.3 miljoen stemmen. OnlineSoccerManager werd in de categorie Games verkozen boven websites als Spelpunt.nl, Spele.nl en Zylom.

Jeroen Derwort, Managing Partner Gamebasics: ‘Wij zijn erg trots dat we dé publieksprijs op online gebied hebben gewonnen. Online Soccer Manager heeft in de afgelopen jaren een snelle groei meegemaakt in zowel binnen- als buitenland en heeft er hard aan gewerkt de organisatie professioneler te maken, waardoor we het spel verder kunnen ontwikkelen. We kunnen geen betere erkenning voor onze game bedenken dan deze prijs.’

OnlineSoccerManager lanceert in 2010 een iPhone applicatie en breidt haar bereik verder uit in het Midden-Oosten, Europa en Azië. Tijdens het WK 2010 zal er een grote voetbalpoule georganiseerd worden.

——einde bericht——

Over Gamebasics B.V.

Gamebasics uit Zoetermeer is een internationale speler op het gebied van online management games. Sinds 2004 ontwikkelt en exploiteert Gamebasics het succesvolle internetspel Online Soccer Manager. Het is Gamebasics’ missie om van deze game het grootste internetspel ter wereld te maken. Op dit moment heeft het spel reeds 500.000 dagelijks actieve gebruikers in 11 landen.

In Nederland zijn ruim 200.000 spelers dagelijks actief, waarmee Online Soccer Manager het grootste single game platform van Nederland is.

Gamebasics biedt naast Online Soccer Manager ook Plaza Challenge aan, een ondernemers management spel waar tevens een schoolversie van beschikbaar is. Dit spel wordt jaarlijks door ruim 100 docenten en klassen gespeeld.

Contact e-mail: jderwort[@]gamebasics.nl
Contact telefoon: 079-3414450

Emerce artikel over Website van het Jaar

12 december 2009

Vakblad Emerce heeft in het december nummer aandacht besteed aan de website van het jaar verkiezing. Ze hebben in het artikel een citaat van me opgenomen. Ik mocht vertellen wat de plannen van OSM zijn in 2010. Hoewel het aardig van ze is dat ze mij citeren, hoop ik dat ze een volgende keer mijn naam ook goed spellen. Ik heet tenslotte al sinds mijn geboorte Jeroen Derwort en niet “Jeroen der Wort”.

emerce website van het jaar blad 1

emerce website van het jaar blad 2

Voor degene die de lettertjes in de scan te klein vind, volgt hier de quote:

Met OSM gaan we in 2010 de mobiele versie verder ontwikkelen en een iPhone applicatie maken. We willen groei gaan realiseren in de landen waar we nu ook al sterk zijn: Europa en het Midden-Oosten. Daarnaast proberen we voet aan de grond te krijgen in Azië. Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika organiseren we een grote voetbalpoule.

2 REACTIES

  1. Hee Jer & GB,

    Gefeliciteerd met deze geweldige prijs!
    Denk dat dit een mooie bekroning is voor al het werk!

    Op naar de volgende!

    greatz Marco

Reacties zijn gesloten.