Met een elftal van Gamebasics namen we het op een druilerige woensdagavond op tegen het 18e van DSO, met een score van 5-0 in ons voordeel als resultaat. DSO versloeg ons alleen in de derde helft.

Ik had de rol van linksbuiten toebedeeld gekregen. Omdat ik nog nooit veldvoetbal had gespeeld wat het voor mij best zwaar. Ik moest voor de wedstrijd zelfs in alle haast nog voetbalschoenen kopen. Helaas wist ik niet te scoren, maar de teamprestatie maakte veel goed.

Speciaal voor deze wedstrijd hadden we prachtige OSM tricots laten maken. Hier kregen we veel reacties op toen we door de club liepen. Het was goed te merken dat OSM onder voetballende jongeren een begrip is.

Frank trad als coach op en vulde zijn rol met veel bravoure in. Aangezien de wedstrijd zich in ons voordeel ontwikkelde, hoefde hij geen tactische aanwijzingen te geven. Wel waarschuwde hij ons vooral geen gas terug te nemen. Gemiste kansen konden op veel theatrale verontwaardiging rekenen.

OSM kwam na een korte fase van aftasten op voorsprong door Jorrit die met een knappe individuele actie de verdediging van DSO het nakijken gaf. Kort daarna was hij opnieuw succesvol. Van grote afstand produceerde hij een boogbal en wist daarmee de verblufte DSO keeper te verschalken: 2-0. Gijs zette OSM op 3-0 na een mooie combinatie via de linkerkant.

DSO probeerde terug te komen maar dit werd genadeloos afgestraft door Bowie, die de 4-0 inschoot uit een counter. In de tweede helft zakte de wedstrijd wat in toen de krachten aan beide kanten afnamen. Het publiek kon nog één keer juichen toen Vincent vanaf de rand van het strafschopgebied hard en zuiver de 5-0 aantekende en DSO de genadeklap bezorgde.

Hoewel het voetbal niet hoogstaand was vermaakte het publiek, zowel jong als oud, zich prima langs het veld.

Doerak hield alles vanuit het doel in de gaten, en zag dat het goed was.

In de kantine van DSO dronken we na afloop nog een pilsje met z’n allen. Via Facebook hebben we inmiddels al tientallen uitnodigingen gekregen om door het hele land te komen voetballen. De kans is dus groot dat we deze tenues nog vaker zullen gaan dragen!

Wedstrijdgegevens
DSO 18 vs OSM 1
Lokatie: Veld SV DSO (Benthuizen)
Einduitslag: 0-5
Doelpuntenmakers: Jorrit 2x, Gijs 1x, Bowie 1x en Vincent 1x

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.