De eerste Apple Store werd geopend op zaterdag 3 maart in Amsterdam, in een monumentaal pand aan het Leidse Plein. Omdat vooraf de hype al flink was opgeklopt, leek het me wel leuk om erbij te zijn. Met mede-Apple adept René vertrok ik richting Amsterdam om de opening van deze winkel live bij te wonen.

We kwamen aan om 9:45 en er was al een grote menigte voor het gebouw verzameld. In eerste instantie leek de drukte mee te vallen. Maar dat was schijn. Want om het gebouw heen stond het rijen dik met mensen. Er werden appels aan de wachtenden uitgedeeld onder de leus: ‘wilt u een Nederlandse Apple?’.

Om 10:00 openden de deuren van de eerste Apple Store zich dan eindelijk. Onder luid gejuich en geklap van het personeel mochten de eerste bezoekers, die al sinds de vorige avond in de rij hadden gestaan, zich vergapen aan de prachtige winkel. Hoewel wij dit schouwspel met interesse in ons opnamen, besloten we nu nog niet de enorme rij te trotseren maar eerst een drankje in de stad te gaan doen.

We kamen rond 14:00 uur terug bij de winkel, in de veronderstelling dat dan de rij nu wel wat korter zou zijn. Dat was gelukkig het geval. Tot onze verbazing stond het personeel stond nog steeds te klappen en te juichen bij elke nieuwe bezoeker! Er werden high fives gegeven en ook wij werden getrakteerd op applaus. We kregen een oranje Apple shirt in onze handen gedrukt.

Eenmaal in de winkel moesten ook wij erkennen dat het een fantastisch mooie winkel was geworden. Echt geweldig mooi neergezet met oog voor detail. Kosten nog moeite waren duidelijk gespaard.

Om het voor de bezoekers nog wat interessanter te maken startten we het OSM filmpje op een aantal Macs.

Toen we de winkel hadden bezichtigd sloten we af met een drankje. Er werd zowaar gratis ‘Apple Juice’ geserveerd, maar wij hielden het maar op een biertje!

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.