Microsoft is een enorme wereldwijde organisatie, met in Nederland ruim 800 medewerkers. Ik maak gebruik van Microsoft producten bij de ontwikkeling van Online Soccer Manager. Om die reden en natuurlijk vooral vanwege onze eigen nieuwsgierigheid maakten we graag gebruik van de gelegenheid een rondleiding te krijgen bij het Nederlandse kantoor van Microsoft, gelegen op het terrein van Schiphol.

Het gebouw is indrukwekkend opgezet, met grote open ruimtes die met elkaar in verbinding staan. Er is veel met glas gewerkt en er zijn allerlei soorten werkplekken en vergaderruimtes gemaakt. Zo kun je naar keuze in comfortabele loungebanken overleggen maar ook staand aan een tafel in een afgesloten ruimte. Alle werkplekken in het gebouw zijn flexplekken.

Het pand zit vanzelfsprekend vol met high-tech. We zagen een demo van het veelbelovende Windows 8 en ik vond de intelligente Round Table webcam die de sprekers volgt in conference calls indrukwekkend. Ook was het mogelijk op schermen de status van vergaderruimtes te zien en direct te reserveren via Outlook.

Er zit een Coffee Company om voor de koffie te zorgen en dat is één van de beste lopende van Nederland, want er komen jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers het kantoor bezichtigen. Dat is goed te begrijpen, want het is interessant om te zien hoe dit bedrijf functioneert. Wij waren in ieder geval onder de indruk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.