Er zijn van die bedrijven die geen introductie behoeven. Wanneer je wordt uitgenodigd om op het hoofdkantoor een kijkje te nemen, bedenk je je geen tweede keer. Mijn invitatie voor de zogenoemde “Roadshow” van Google, liet ik dan ook niet ongebruikt liggen.

Een aantal jaren geleden vond ik het al vermeldenswaardig dat Google mij opbelde, nu kon ik dan zelfs een kijkje in de keuken nemen. De dag zou in het teken staan van internet games en reclame, twee zaken waar ik dagelijks veel mee te maken heb.

Samen met Frank begaf ik me naar Amsterdam, waar Google in Nederland zetelt. Op de vijftiende verdieping moesten we zijn, uiteraard met een fabelachtig uitzicht over de omgeving. Wie de lift verlaat loopt meteen tegen een gigantisch Google logo aan. Daarachter troffen we een rommelig maar hip ingericht kantoor.

We ontwaarden onderdelen voor YouTube, Google Maps, Streetview, Adsense en Adwords. Mijn oog viel verder op de constant in gebruik zijnde high-tech videoconferencing ruimte. Niet vreemd want Google is natuurlijk overal ter wereld aanwezig.

Onder de andere bezoekers van de dag waren vooral de flash games sites goed vertegenwoordigd. Maar Google had ons niet voor niets laten komen want de sprekers boden de nodige inspiratie. De koffie smaakte bovendien uitstekend. Met een Google-branded blocknote en pen keerden we tevreden terug naar Zoetermeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.