Zelf een bordspel maken en uitbrengen. Dat is iets waar veel mensen van dromen. Mijn broer Bowie Derwort en Arthur Lampe deden het. En hoe! Ruim 4 jaar arbeid heeft een episch spel opgeleverd waar je uren speelplezier aan beleeft. Steun dit project nu op Kickstarter.

In het land van Dorian is de koning overleden. Het land is uiteengevallen in diverse facties die strijden om de heerschappij. Iedere factie word geleid door een epische held met heel specifieke vaardigheden. Het verhaal van Dorian leest als een Tolkien epos.

De productiewaarde is hoog. De uitstraling van de doos, het speelbord en de kaarten zorgen ervoor dat je meegenomen wordt in de fantasy wereld waarin Dorian zich afspeelt. Maar het blijft niet bij uitstraling alleen.

Een megaproject

Wat begon als een leuk hobbyproject voor naast het werk, groeide uit tot een ware onderneming die meer dan 4 jaar in beslag heeft genomen. Om een goed bordspel te maken moet je een enorme hoeveelheid talenten hebben en dit combineren met een bijna onrealistische werklust en passie.

Niet alleen de regels moeten goed doordacht zijn, ook moet het er goed uitzien. De materialen moeten goed zijn. De promotie moet goed op orde zijn. De handleiding duidelijk. Het verhaal meeslepend en het thema overtuigend.

Dit alles hebben de makers gerealiseerd met Dorian. Alleen om die reden is het project het steunen waard.

Een goed bordspel

Het ziet er niet alleen goed uit, het is ook een heel leuk spel. De combinatie van Bowie’s jarenlange ervaring in casual games en Arthur’s hardcore board game kennis heeft een bordspel opgeleverd dat diepgang heeft, maar toch toegankelijk is gebleven. In dit genre een unieke eigenschap.

Ik heb als playtester mogen ervaren dat Dorian goed gebalanceerd is. Het avontuur is steeds anders. De gevechten tussen de facties zijn strategisch en interessant, omdat je nooit weet wie je gaat steunen of dwarszitten. Daardoor is het tot het einde toe spannend.

Met wat vrienden rond de tafel… een nootje en een biertje erbij, en je bent gegarandeerd van een leuke avond!

Kickstarter

Dorian: Kingdoms Rise & Fall is vanaf 22 maart 14:00 uur beschikbaar op Kickstarter.

Naast de basiseditie zijn er ook luxere edities te krijgen en zelfs al een expansion. Het belooft een hit te worden. Op moment van schrijven zijn er al tientallen backers.

Ga het project dus snel steunen en geniet van dit epische en strategische bordspel avontuur!

Kingdoms Rise & Fall: Dorian op Kickstarter »

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.