Sinds dit jaar doen we met Gamebasics zaken met Netlog. Eén van Europa’s grootste sociale netwerken. Dit in België gevestigde bedrijf nodigde mij en Frank uit voor een groots georganiseerde ‘partnerdag’ waarop de strategie van het internetbedrijf bekend zou worden gemaakt.

Netlog is in Nederland niet zo bekend, omdat Hyves vooralsnog onaantastbaar is als sociaal netwerk. Mondiaal is Netlog echter veel groter dan Hyves, met ruim 55 miljoen ingeschreven leden. De site is vooral sterk in België, Oostenrijk, Zwitserland en Italië.

Netlog is een echt internetbedrijf. Het heeft meer dan 100 mensen in dienst in diverse landen. Het hoofdkwartier bevindt zich in de historische binnenstad van Gent waar een voormalig winkelcentrum is ingericht tot luxe kantoorpand. De stijvol ingerichte boardroom heeft een prachtig uitzicht. De gemiddelde leeftijd van de werknemers is 25 jaar.

netlog_pand

netlog_boardroom

Omdat Netlog zich steeds meer gaat richten op games, namen ze begin dit jaar contact met ons op. Onze succesvolle game Online Football Manager is inmiddels te spelen via Netlog en elke dag doen er zo’n 40.000 spelers mee.

Op een grote rondvaartboot werd ons de strategie voor de komende jaren uit de doeken gedaan. De oprichters Toon Coppens en Lorenz Bogaert vertelden met veel enthousiasme dat Netlog zich wil positioneren als een sociaal netwerk voor jonge mensen en dat gaming een belangrijke plaats hierin krijgt.

Je krijgt bij alles wat met Netlog te maken heeft de indruk dat het aan ‘groot denken’ niet ontbreekt. Het zal mij benieuwen of ze de concurrentie met Facebook wereldwijd aankunnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.