De zakelijke reisjes van Netdirect zijn traditioneel zeer geslaagd. Na Las Vegas twee jaar terug was ik ook dit jaar weer uitgenodigd samen met een select groepje van 23 andere sitepartners. Deze keer was de bestemming Vittel, een Frans dorpje dat voornamelijk bekend staat om haar flesjes bronwater.

Vittel Club MedAan grandeur geen gebrek in het Vittel Club Med

Dag 1, zondag
Vittel is via de bus te bereiken. Hoewel ik niet echt een fan van lange busreizen ben was onze touringcar buitengewoon comfortabel, met on-board een minibar, een toilet en meer dan genoeg beenruimte. Tijdens de busreis werd er een pokerspel tevoorschijn getoverd. Opvallend genoeg waren alle pokerspelers bezitters van online spaarprogramma’s (Euroclix, Zinngeld, Geldrace en MoneyMiljonair).

Na de lange busreis – en de herverdeling van de omzet van de online spaarprogramma’s via het poker – kwamen we in Vittel nog juist op tijd om een lekker diner bijeen te kunnen scharrelen. Het werd ook meteen een lange avond want behalve een bar was er ook nog een nachtclub in de kelder van ons hotel Club Med te vinden. Daar hebben we de nodige uurtjes doorgebracht.

SeminarSoms moesten we ook serieus aan de bak

Dag 2, maandag
Het Club Med complex in Vittel straalt veel luxe uit. De statige gebouwen van het hotel zijn gelegen in een gigantisch park, waar voldoende mogelijkheden voor recreatie en ontspanning aanwezig zijn. Zo konden we o.a. gebruik maken van een golfbaan, tennisbanen, een massage en een fitness centrum.

De ochtenden waren gereserveerd voor een serieus programma. Maandagochtend kwamen we bij elkaar om meer te horen over de koers die Online Media Group en Netdirect willen gaan volgen in de toekomst. Er kwamen interessante discussies op gang over de rol van media bureau’s, advertentienetwerken en affiliates. Sommigen van ons hadden wel wat moeite om scherp te blijven tijdens deze presentaties en discussies, gezien de hoeveelheid alcohol die de nacht tevoren was geconsumeerd.

De middag begonnen we met een fietstocht en was verder vrij te besteden. Dat benutte ik door een tennisbaan op te zoeken. ’s avonds dineerden we in het statige Club Med Palace en zakten daarna weer met overtuiging door in de nachtclub. Er werden weer de nodige alcoholische versnaperingen verorberd. Ons verblijf was all-inclusive, wat inhield dat er voor de drank niet betaald hoefde te worden. Whiskey, Vodka en bier vloeiden rijkelijk.

Chauffeur knock-outNiet bij iedereen viel de sterke drank echter even goed. Onze buschauffeur van de firma Beuk had ook een all-in verblijf gekregen en was tot onze verbazing al vroeg in de avond behoorlijk aangeschoten. ’s nachts resulteerde dit erin dat hij in de nachtclub als een baksteen neerviel, waarbij hij zijn arm brak en per ambulance uit het hotel opgehaald moest worden.

Op het moment dat het gebeurde vonden wij het, onder invloed van de drank, allemaal bijzonder vermakelijk. Ik kan me niet herinneren ooit zo hard gelachen te hebben. Maar het hele verhaal was natuurlijk vrij sneu. De hoofdpersoon zelf schijnt zich er allemaal niets meer van te herinneren, alleen dat hij wakker werd in een Frans ziekenhuis met een arm in het gips.

Dag 3, dinsdag
De ochtend van deze dag stond weer in het teken van het seminar, wat niet meeviel gezien de nachtelijke escapades. Er was een interessante presentatie van AffiliNet, een groot advertentienetwerk in Engeland. Daarnaast werd het nieuwe systeem van Netdirect gepresenteerd.

Tijdens de lunch arriveerde een nieuwe buschauffeur per auto. Ook deze chauffeur werd ’s nachts nog even gesignaleerd in de nachtclub, maar hij wist gelukkig wel maat te houden waardoor onze terugreis niet in gevaar kwam.

De middag werden er sportieve activiteiten georganiseerd. We begonnen met boogschieten, waar ik weinig talent voor blijk te hebben. Daarna was er een golfclinic. Met een golfclub in de hand voelde ik me net een echte internetondernemer. Later in de middag zocht ik de tennisbaan ook nog even op.

Die avond was er een jeu de boule wedstrijd ingepland. Het feit dat het buiten al snel donker werd mocht de pret niet drukken. Er bleken een paar ware kunstenaars in deze sport zich in onze groep te bevinden.

NachtclubDe Nachtclub

Het slot van de dag werd natuurlijk weer doorgebracht in de bar en de nachtclub. Met na afloop nog een minder fijn incident toen een andere gast van het hotel om 3 uur ’s nachts scheldend en tierend naar buiten stormde en mij bij de nek vastpakte. Het was duidelijk dat hij weinig goeds in de zin had. Waarom hij specifiek mij moest hebben weet ik niet, want ik was net naar buiten gelopen. Gelukkig werd deze man op tijd van me afgetrokken en gekalmeerd, maar het was wel even schrikken.

Dag 4, woensdag
De laatste dag stond vooral in het teken van bijkomen en de busreis terug. Uiteraard werd de pokerset weer van stal gehaald en werden er lovende woorden gesproken over de organisatie en het verloop van dit uitje. Het was dan ook weer een prima georganiseerde trip. Hoewel niet zo sexy als de reis naar Las Vegas zat er een goede mix in van zakelijke en recreatieve aspecten, en heb ik weer de nodige nuttige contacten op kunnen doen.

Een heuse fietstocht werd er georganiseerd. Let ook op de aparte fietskarretjes
Fietsen

Lekker golfen in het zonnetje, heerlijk!
Golfen

Dolle pret voor de ziekenwagen
Ziekenwagen

Meer foto’s en filmpjes…

1 REACTIE

  1. hi broertje van me! ziet er allemaal top uit wat ben je toch een bofkont!

    Party on! Rock on!

    xx je zus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.