Eén van de leuke dingen van ondernemer zijn, is dat je soms benaderd wordt voor de meest curieuze zaken. Zo ontving ik vandaag een reclamefolder van de firma Global Aviation. Zij bieden private jet vluchten aan naar diverse bestemmingen.

Nieuwsgierig bladerde ik door het glanzende boekje. Niet dat ik een privé jet nodig zou hebben natuurlijk. Maar het is wel grappig om eens te zien wat zoiets nou kost. Wat betaalt een sporter, artiest of zakkenvullende zakenman voor, pakweg een retourtje Amsterdam-Londen?

Die prijzen liegen er niet om. Londen kost 5200 euro exclusief btw. De folder vermeld wel in dikgedrukte letters dat je naast de private jet ook fun krijgt. Want “Time is fun! Geen incheckrijen, lange wachttijden en krappe ruimten. Maar snel en luxe op vakantie.”

Wie het iets verder zoekt moet dieper in de buidel tasten. Voor een enkeltje Ibiza wordt 13.000 euro gevraagd. Dan heb je wel een Mid Sized Jet tot je beschikking. Ze beloven je bovendien een “tot in de puntjes verzorgde reis”.

private-jet

Hoewel het plaatje zonder twijfel aanlokkelijk is, denk dat ik mijn volgende vakantie toch maar weer gewoon Economy Class boek. Met wat extra beenruimte. Dat is wat langer wachten op het vliegveld, maar wel een stuk gunstiger voor de portemonnee.

1 REACTIE

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.