Ik heb het al eens eerder gememoreerd, de manier waarop sommige mensen in deze maatschappij denken te kunnen communiceren blijft verbazen. Vooral de doelgroep tussen de 12 en 18 jaar heeft nog heel veel te leren. Dit blijkt keer op keer weer uit de aparte reacties die ik soms krijg van Online Soccer Manager spelers. Ik heb er weer een aantal verzameld ter leering ende vermaak.

Sommige mensen zouden graag in mijn schoenen staan als Administrator van OSM. Berichtjes die daarover gaan zijn meestal wel grappig om te lezen. Bijvoorbeeld:
Jo administrater ik vind jouw echt cool en een vraagje hoe heb je deze spel bedacht?

hey, ff een vraagje ik vind osm heel leuk hoe kan ik een administrator ofzo worden.. zou je me trug willen mailen alsvast bedankt! trwns het is echt een heel flex spel flex=cool-stoer-leuk allemaal bij elkaar

Administrator mag ik ook a.u.b. een soort van administrator worden. Ik zweer op me opa de graf dat ik echt geen kicker ben. Ik ga ook een computer monteur worden. Ik kan met allerlei soorten dingen werken bijv. met javascripst enz. A.u.b. stuur een mail terug

Niet iedereen heeft het zo goed met me voor. De verwensingen zijn soms hoogst creatief. Twee voorbeelden:

heey poeperd alles goed ik ben ook administrator van jou piemel ik maak hem groter en kleiner en nog groter en nog kleiner en laat jou snor groeien net bove je kleine zaakje want het administreren naar groot is kapot dus word ie alleen maar kleiner flikekrtje

ja miietje ik ga osm wissen en jouw ook. jij ja jij vieze gek homo jij stinkt ui je bobbel jij bolk dan hr mietje watje doetje kleinme arwin

Dan heb je nog de categorie vage gevallen. Soms is het gewoon totaal niet duidelijk wat iemand nou eigenlijk wil. Op de één of andere manier komt de boodschap niet over. Ben ik dan zo dom dat ik niet snap wat die mensen bedoelen? Oordeel zelf:

ik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist nixik wist niik wisik wist ik wist nixnixt nixx

zeg naw is erlek ben jy naw een mijsje ja of nee. ik wil nie lullig doen, maar op de forums ben je een beetje onduidelijk aan het schrijve

als je een kl;ein jongetje van ongeveer 1,50m ziet met donkerblond haar en reageert op henk dan ben ik datte

hoi ik heb en vraag ik heb vanaf 25-08-2006 andere profijder dan heb ik andere ip adres dat is toch geen probleemalvast bedankt mehmet

4 REACTIES

 1. Hé Jeroen,

  Ja, dat is de keerzijde van het succes. Ik hoor regelmatig gemopper op de fora over OSM. Mensen beseffen gewoon niet dat het niet meevalt zo’n grote site te beheren.

  Bij deze dan een positieve reactie: Bedankt dat je OSM ontwikkeld hebt! Ben er elke dag nog zoet mee en het verveelt niet!

  Groetjes, Marco

 2. Leuk is dat he, stafflid bij OSM/OFM. Hier heb ik nog een mooi vaag geval voor je uit m’n inbox.

  “do you know people, who speak Russian? I need help in sensibling some detail of OFM.
  PS: i very bad speak Enlish.”

 3. Hahaha, ik zal je er binnekort nog even een paar sturen (angel)

  Alleen ben ik niet meer tussen de 12 en de 18 jaar dus dat moet je dan toch aanpassen 😛

  Ik heb gelijk alles maar gelezen, en feliciteer ik je hier ook nog even met je nieuwe huis 😀 Late Late Late, I know. Maar beter laat dan nooit (en dat maar weer in het Nederlands, anders krijg je weer van die vertaalfoutjes (angel))

  En natuurlijk gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan van OSM, als ik het goed heb gelezen althans.

  En ik weet wel 1 ding, programmeren is nog best lastig >-) Ik heb nog maar paar andere boeken besteld ook, en ik begin gewoon met de makkelijkste.

  Misschien staat er af en toe wat onnuttige of oninteressante informatie tussen, maar ik heb geloof ik zo onderhand wel de langste reactie 😀

  Ciao

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.