Met twee collega’s was ik bij Prowareness te gast voor een “Meesterschap in Scrum” avond, met het thema High Performing Teams. We konden deze sessie gratis bijwonen omdat we vorig jaar een scrum training hadden gevolgd. Gedurende deze avond kregen we tips hoe we onze scrumteams beter kunnen laten functioneren.

In het net opgeleverde moderne trainingscentrum, werd de aftrap genomen door een gastspreker. Dit was Mijndert Klep, een roeier die aan twee Olympische Spelen had deelgenomen. In de roeisport blijkt het een hele toer om in een team de neuzen één kant op te krijgen. Het was een interessant inkijkje in het leven van een topsporter.

header_prow_02

In een aantal sessies werden we vervolgens in staat gesteld de voorwaarden voor een betere performance van teams te ontdekken. Een belangrijk ingrediënt hierin bleek de visie te zijn. Elk team heeft baat bij een zorgvuldig vastgestelde visie, waaruit blijkt waarom ze de wereld beter maken.

Naast de theorie was het ook interessant om met vakgenoten van gedachten te wisselen over hun inzet van scrum. Elke keer als je denkt dat scrum geen geheimen meer voor je heeft, is er weer iets nieuws te ontdekken. Ook deze keer bood weer genoeg inspiratie om met de teams aan de slag te gaan en onze performance verder te verbeteren.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.