Mage Knight is een fascinerend bordspel dat bewijst dat het genre van de fysieke bordspellen nog lang niet dood is. De instap is hoog want de regels zijn complex, maar wie bereid is wat tijd te investeren zal ontdekken dat het een spel vol diepgang is dat lang blijft boeien.

Hoewel er genoeg aanbod van games is op de computer en consoles tegenwoordig, blijft een bordspel nog altijd aantrekkelijk vanwege het sociale aspect. Het is leuk met een aantal vrienden geconcentreerd gebogen zitten over een speelbord, de volgende beurten af te wegen en onderling te discussiëren over het verloop. Mage Knight biedt deze mogelijkheden volop.

Het thema van het spel draait om vier Hero’s die elk hun eigen specialisme hebben. Zij moeten op een willekeurig bord dat gedurende het spel ontdekt gaat worden, zich een weg banen door vijanden, vestingen veroveren en grotten in kaart brengen. De mogelijkheden van de spelers worden onder meer gevormd door een vijftal kaarten uit een stapel die gedurende het spel van samenstelling verandert.
mageknight

Een uitleg van het totale spel is onmogelijk te geven, want de wie zich in de regels gaat verdiepen merkt als snel dat Mage Knight geen variant op Ganzenbord of Kolonisten van Catan is. De schijnbaar oneindige mogelijkheden die de speler heeft, mits op de juiste manier uitgespeeld, maakt Mage Knight juist zo boeiend.

Wat tot slot erg praktisch is, is dat je Mage Knight alleen kunt spelen en met elke andere hoeveelheid spelers, tot 4 maximaal personen. Tip is wel te zorgen voor voldoende ruimte en tijd tijdens het spelen. De tafel ligt al snel vol met de veelheid aan kaarten, speelborden, fiches en tokens en de gemiddelde tijd voor één spel bedraagt 5 tot 6 uur…

Leer de basics van Mage Knight in deze tutorial:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.