De zomer is traditioneel een rustige periode bij Gamebasics. Net zoals bij andere bedrijven gaan veel collega’s op vakantie. Maar niet alleen onze medewerkers zoeken warmere oorden op, ook de spelers laten het gedurende de vakanties massaal afweten.

De combinatie van mooi weer, geen voetbal op TV en vakanties is desastreus voor de bezoekersaantallen van Online Soccer Manager. Elk jaar is er een knik van ongeveer 30% waar te nemen in de dagelijks actieve spelers. Die zet begin juni in en loopt tot aan begin augustus. Ook dit jaar is de trend duidelijk waarneembaar.

Hierbij moet aangetekend worden dat de daling van dit jaar minder sterk was dan vorig jaar, met name door de iPhone versie die we in mei hebben uitgebracht.

Het is goed verklaarbaar waarom de bezoekers wegblijven. OSM vergt elke dag een klein beetje tijd. De regelmaat van een dagelijkse school- of werkdag verdwijnt tijdens een lange vakantie. Daar komt de neiging van velen om tijdens de zomer naar het buitenland te trekken, waar internet schaars of duur is. Tenslotte is voetbal minder top of mind, omdat de competitie is afgelopen.

Ik weet dus dat dit seizoenseffect zich voordoet, en dat de spelers in het nieuwe seizoen wel weer terug zullen komen. Toch is het elk jaar even doorbijten. Het is namelijk alles behalve inspirerend om de cijfers zo scherp te zien dalen. Toch heb ik het volste vertrouwen in de toekomst. We zijn nu immers bezig met een prachtige Android app, die hopelijk in september klaar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.