In de wereld van TV beweeg ik me niet elke dag. Daarom was het erg leuk om uitgenodigd te worden bij de opnames van een nieuwe voetbal quiz. Bowie en ik volgden de uitzending vanuit de regisseurskamer we maakten na afloop een praatje met de onvervalste Jack van Gelder.

Vroeg in de ochtend moesten Bowie en ik ons melden bij de parkeergarage van Endemol. We reden langs de bordjes met namen als Jack van Gelder, Youri van Gelder en andere bekende en minder bekende personen uit televisieland. Nadat we onze auto in dit illustere rijtje een plekje hadden gegeven, liepen we snel naar de studio’s.

In de ontvangsthal werden we opgewacht door onze gastheer Jasper Swelheim, tevens initiatiefnemer van dit programma. Hij leidde ons rond in de studio’s, alwaar de opnames weldra zouden gaan beginnen. De gasten waren dit keer o.a. de (oud)voetballers Bryan Roy, Orlando Trustfull en Patrick Zwaanswijk. De heren hadden er duidelijk vooraf al veel zin in. We liepen door naar de regisseursruimte, om van daaruit de opnamen te volgen.

De quiz van de TROS, die ‘Play Like a Champion‘ heet, zal pas uitgezonden worden vlak voor het EK, maar er waren nu al opnames. Jack van Gelder, die het presenteert, begon zijn verhaal dan ook met: ‘het EK, dat volgende week gaat beginnen…’. Best grappig eigenlijk dat de kijker denkt dat het programma min of meer live is, terwijl het al lang van tevoren is opgenomen. Er zouden die dag nog vier afleveringen volgen.

Regie
Deze uitzending verliep heel leuk, met enthousiaste kandidaten. Het was leuk om te zien hoe de regisseur met het knippen van zijn vingers en het uitroepen van ‘1, 3, terug naar 4′ de camera’s wisselde. Helemaal aan het slot van het programma ging er toch iets mis. De enveloppen die de kandidaten aan het begin van de uitzending moesten inleveren, bleken niet herkenbaar te zijn. Ze konden dus de antwoorden niet koppelen aan een team. Vooral Jack van Gelder ergerde zich hieraan. Ook in de regiekamer was alles in rep en roer en we hoorden menig krachtterm gebezigd worden. De uitzending ging even op zwart zodat het probleem met de enveloppen kon worden opgelost. Gelukkig was het geen live uitzending dus met wat knip en plakwerk zou het toch nog wel goed komen.

Na afloop van de uitzending praatten we nog even met Jack van Gelder na. We vroegen of hij OSM kende, maar dat bleek helaas niet het geval te zijn. Internet was sowieso niet echt zijn ‘ding’. Zo sprak hij ook de naam van playlikeachampion.nl weleens verkeerd uit in de uitzending. Maar het was wel leuk even kennis met hem te maken en een kort woordje met hem te spreken. Normaal gesproken zien we hem natuurlijk alleen op TV. In het echt vond ik zijn nek overigens wel wat dikker lijken, maar dat geheel terzijde.

De gasten voor de volgende opname kwamen inmiddels binnen. Lange Frans, Baas B en Winston Gerstanovic liepen op aaibare afstand van ons de studio binnen. Voor ons zat het er helaas alweer op. Maar we kijken in ieder geval wel uit naar de uitzendingen van deze leuke voetbalquiz.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.