Als de kerstman weer langskomt is het ook weer tijd voor kerstpakketten. Dit jaar mocht ik zelf twee presentjes ontvangen. Eén van mijn eigen bedrijf uiteraard, en ook één van Google. Ik berichtte al eerder dat deze internetreus mij als high-potential beoordeelde, nu hebben ze daar nog een schepje bovenop gedaan door mij onverwacht een alleraardigst relatiegeschenk te sturen. Verder ben ik zelf ook druk bezig geweest om iets te regelen voor de vrijwilligers van OSM. Iets dat niet zo makkelijk bleek als ik dacht.

Te beginnen met het leuke nieuws: het geschenk dat ik van Google toegestuurd kreeg. Op een goede dag vond ik plotseling een briefje van Fedex in mijn brievenbus, dat er een pakketje afgegeven zou worden. Ik had niets besteld, dus ik was zeer benieuwd. Het bleek een hip doosje van Google te zijn met daarin een ‘Digital Photoframe’. Een geeky apparaatje dat je als een fotolijstje neer kunt zetten en dat op een LCD display foto’s roteert. Echt een heel geinig dingetje, wat het ongetwijfeld goed doet op feesten en partijen 🙂

De specs zijn ook niet mis. Het schermpje heeft een resolutie van 960×240 pixels, er zit 26 MB intern geheugen in het apparaatje en er passen SD-kaartjes in. Je kunt er MP3 mee afspelen en zelfs films (MP4). Er zit een ingebouwde geluidsrecorder in en je kunt het apparaat op batterijen of op de netstroom aansluiten. Om het helemaal compleet te maken zat er ook een USB kabeltje bij voor de PC. Google heeft er duidelijk niet op bezuinigd!

Digital Photo Frame

Naast deze prachtige verrassing wilde ik zelf ook graag wat mensen verrassen, namelijk de 15 vrijwilligers die op dit moment in de OSM staff actief zijn. Dat bleek lastiger dan ik dacht, want van deze mensen weet ik niet 100% zeker hun thuis-adressen, en het is een lastig en tijdrovend karwei die te achterhalen. Wat ik wel heb, zijn hun e-mail adressen. Dus mijn simpele idee was, laat ik op zoek gaan naar een webshop die vouchers verkoopt per e-mail. Gewoon wat codes die recht geven op een besteding in de webshop.

Die blijken dus niet te bestaan. Je kunt alleen fysieke cadeaubonnen laten opsturen, waarna mensen online hun kerstpakket kunnen uitzoeken. Mijn zoektocht duurde geruime tijd voordat ik het toch op moest geven. Ik heb uiteindelijk maar een medewerker van Bol.com gemaild met de vraag of ik misschien de voucher-codes via e-mail mocht hebben. Dit was gelukkig mogelijk. Toch blijft het vreemd dat hier door de markt zo slecht op in is gespeeld. Het zal toch wel vaker voorkomen dat iemand deze zelfde behoefte heeft denk ik dan.

In ieder geval is het nu geregeld voor de OSM community, die mogen straks bij Bol voor een leuk bedragje hun eigen kerstpakketje samenstellen…

Kerstpresentje OSM Staff

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.