Een weekend in het hagelnieuwe Van Der Valk hotel in Zwolle leverde een bezoek op aan drie bijzondere heiligdommen in deze stad: de boekenkerk, de sushikerk en de heilige graal van het elektrisch rijden, de Tesla supercharger.

De kerken stromen leeg in Nederland. Wat te doen met de prachtige bouwwerken? In Zwolle heeft men ondernemers de ruimte gegeven om daar invulling aan te geven, met wisselend resultaat.

Broerenkerk, boekenkerk

De Broerenkerk, naast restaurant Librije (op haar eigen manier een culinaire tempel), is verbouwd tot boekhandel. Als liefhebber van boekenwinkels kan ik deze invulling wel waarderen. Boeken in een kerk, die combinatie is helemaal niet zo vreemd. Ok, het hoekje met het werk van Dick Bruna en de tekst “Lekker Buiten” onder het orgel doen misschien een beetje vreemd aan in deze setting. Wat mij betreft hadden ze er voor de vorm nog wel een schap met psalmen en bijbels tussen kunnen zetten. Maar dat zijn details. Ik ben zeer te spreken over dit vrij letterlijke boekenpaleis.

Oude Kerk, Sushikerk

Een invulling die ik letterlijk smakelijk maar figuurlijk smakeloos vind, is het lot dat de Oude Bethlehem Kerk is aangedaan. Hier vinden we namelijk Blue Sakura Japanese Sushi & Grill. Een kerk als Oosterse vreetschuur. Op de één of andere manier past het totaal niet. De sushi zal ongetwijfeld lekker zijn, we hebben het niet geprobeerd.

66311_Blue-Sakura

The Holy SuperCharger

Naast ons hotel konden we de Tesla snel opladen met het SuperCharger stroompunt op het terrein. Voor mij was het de eerste keer dat ik mijn auto kon aansluiten op een SuperCharger. Met de snellader was de accu binnen een half uurtje weer vol. Een pasje was niet eens nodig. De stekker erin en klaar. Makkelijk en gratis.

Er werd gretig gebruik van gemaakt door Tesla’s uit heel Europa. We noteerden zelfs een Noors nummerbord. Die zal ongetwijfeld heel wat SuperChargers bezocht hebben!

Tesla Supercharger Zwolle
Tesla Supercharger Zwolle

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.