Het Atomium is een bekend Belgisch monument en het symbool van Brussel. Gebouwd in 1958 als onderdeel van de wereldtentoonstelling, had het tot doel om de technische kennis en kunde van de Belgische architectuur te tonen. In het kader van het 10 jarig bestaan van onze hostingleverancier NXS, werd ik uitgenodigd om een lunch te gebruiken in dit bijzondere bouwwerk.

De reis naar het Atomium verliep per Thalys. Ik had nog nooit met deze razendsnelle trein gereisd en moet zeggen dat het zeer comfortabel was. Een aanrader voor wie snel richting Brussel, Antwerpen of Parijs wil gaan.

Aangekomen op de plaats van bestemming viel me pas goed op hoe groot het Atomium eigenlijk is. De bovenste bol staat op een hoogte van 102 meter. In 2004 is het monument vernieuwd en dat is goed te zien. De bollen glanzen je werkelijk tegemoet. Het bijzondere aan dit bouwwerk is dat je er volledig doorheen kunt lopen. De bollen zijn via roltrappen met elkaar verbonden. Om helemaal in de bovenste bol te komen, stap je in een snelle lift (met doorkijk).

Het is verbazingwekkend hoeveel ruimte er is in de bollen die bij elkaar 240 m² vloeroppervlak hebben. We gebruikten met 50 man de lunch in de bovenste bol, waar je tevens een mooi 360 graden uitzicht had over wat ongetwijfeld het mooiste stukje van de verder grauwe stad Brussel is. Omdat het had gesneeuwd was het uitzicht nog extra speciaal.

Een enthousiaste gids wist veel te vertellen over de omgeving, het Atomium en de wereldtentoonstelling van 1958. Maar omdat er tijd tekort was, werd onze rondleiding helaas beperkt tot een scherp opgemerkt ‘hollen door de bollen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.