Afgelopen jaar maakte ik deel uit van een door Syntens georganiseerde groeierskring. Een groep van 8 ondernemers met groeiende bedrijven, die onder het motto “leren van elkaar” bij elkaar kwamen. Het idee was dat ondernemers, van welke sector dan ook, dezelfde uitdagingen tegenkomen.

Het gezelschap van de kring was divers. Zo was er iemand met een ingenieursbureau, een constructiebedrijf, een ICT dienstverlener en een bedrijf dat machines maakt voor de tuinbouw. De deelnemende ondernemers hadden heel verschillende persoonlijkheden. De één was erg zelfverzekerd en dominant, de ander keek de kat uit de boom.

Ondanks deze diversiteit was er een grote bindende factor: de uitdagingen waar groeiende bedrijven voor staan. Alle deelnemers aan de kring waren daarnaast zeer enthousiast en gedreven om hun bedrijf verder te brengen. In een aantal sessies, die een middag in beslag namen, hebben we stilgestaan bij thema’s als personeelsbeleid, teams, effectief leidinggeven en (exit-)strategie.

groeiersgroep

depotnoord

De laatste middag vond plaats in de sfeervolle locatie Depot Noord, waar serie-ondernemer Walter van Hese zijn boeiende verhaal kwam vertellen. De middag werd afgesloten met een oesterproeverij, verzorgd door de Oester Compagnie. De smaak van oesters is niet zo aan mij besteed, maar het was wel een bijzondere belevenis.

oesters

Syntens doet het licht uit
Het organiserende orgaan van deze kringen, Syntens, houdt vanwege de bezuinigingen in 2014 helaas op te bestaan. De Kamer van Koophandel neemt de meeste taken in afgeslankte vorm over.

Wij hebben als bedrijf veel aan de hulp van Syntens gehad. Het is daarom te hopen dat de Kamer van Koophandel de missie van Syntens kan voortzetten en kleinere ondernemers blijft helpen hun bedrijf te laten groeien.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.