Van de week ben ik gebeld door Google. Je weet wel, die beursgenoteerde internet reus van de gelijknamige zoekmachine. In de dagelijkse praktijk gebruikt iedereen wel iets van Google. Als het de zoekmachine niet is dan in ieder geval GMail, Google Calendar, Google Earth of Google Docs. Dat er ook echte, levende mensen werken was op de één of andere manier nog niet in me opgekomen.

Dat komt voornamelijk omdat Google een typisch internet bedrijf is dat de mogelijkheden van het web optimaal benut. Alle diensten zitten zo slim in elkaar dat een support telefoonnummer of e-mail adres niet nodig en dus afwezig is. Er zijn bovendien honderden bedrijven die gespecialiseerd zijn in zoekmachine (Google) marketing. Geen medewerker die erbij hoeft te zijn, dat gaat allemaal vanzelf.

Omdat Google zo’n mystieke en groteske merknaam is geworden en verder onzichtbaar is – er rijden geen Google busjes voorbij en er stappen geen Google consultants uit peperdure BMW’s – is het toch verbazend als een heuse medewerker van Google contact met je opneemt. Iets dat mij een paar dagen geleden dus toch overkwam.

De ware aard van Google

De reden die ze opgaven voor dit contact, was dat ik een “high potential” ben, die advies kon krijgen om meer omzet te maken met de Google advertenties (Adsense geheten). Best wel cool :-). Uiteraard ben ik daar wel in geïnteresseerd!

Over tips die ze me gaven moet ik zwijgen als het graf. De crawlers van Google komen overal, dus daar houd ik me netjes aan. Ik volsta ermee te zeggen dat ik mijn omzet bij Google nu verdrievoudigd heb. Dat noem ik nog eens een leuke meevaller! Aardige dame trouwens, aan de andere kant van de lijn. En ze sprak nog Nederlands ook daar vanuit Dublin.

1 REACTIE

  1. Een interessant feitje over dit artikel, is dat dit onbedoeld jarenlang het best gelezen artikel van mijn weblog is geweest. Dat ik schreef over dat ik Google aan de telefoon heb gehad, werd geïnterpreteerd als zijnde de geruchten die “destijds” rondgingen over een iPhone concurrent die uiteindelijk Android zou worden.

    Mocht je met verkeerde verwachtingen op dit artikel zijn beland, daarvoor mijn welgemeende excuses. Ik hoop dat je het toch een vermakelijk stukje vond.

    Inmiddels ben ik ‘over’ op Android. Na bijna 10 jaar Apple was ik de prijsstijgingen zat en ben voor een Samsung toestel gegaan. En inmiddels blije bezitter van een Huawei Nova 4. Een open systeem heeft zo zijn voordelen.
    https://www.jeroenderwort.nl/waarom-overgestapt-apple-naar-samsung/

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.