Dit seizoen heeft Gamebasics voor het eerst business seats in het Kyocera Stadion. De plaatselijke helden van ADO Den Haag kwamen in de seizoensopening in actie tegen het zwaar uitgedunde team van Feyenoord. Zoals al snel zou blijken, zat het de mannen van Henk Fräzer deze keer niet mee.

Omdat het een middagwedstrijd betrof, was er voorafgaand aan de wedstrijd door de business club een brunch georganiseerd. Als kersverse leden mochten we daar natuurlijk niet ontbreken. Bij aankomst werd meteen duidelijk dat de hoofdsponsor van ADO Den Haag Basic Fit is. We zagen een clubje enthousiaste dames een stepsles volgen in de fitnessruimte in het stadion.

De brunch was heerlijk en prima geregeld. Mascotte Storky ontbrak niet in zijn ooievaarspak.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er vermaak op het veld. Rapgroep De Kraaien trad op. Tegelijkertijd stonden er twee clubjes cheerleaders op het veld te springen. Leuk bedacht maar het maakte een kneuterige indruk. Temeer omdat de helft waar de Feyenoorders warmliepen door de acts niet betreden mocht worden, waardoor dit zich allemaal op één helft van het veld afspeelde.

Het veld werd voorafgaand aan de wedstrijd met waterkanonnen nat gespoten. Dit gebeurde tijdens de acts en was volstrekt nutteloos omdat het inmiddels pijpenstelen regende.

Chinezen

ADO Den Haag is recent gekocht door een Chinees conglomeraat. Hoewel deze deal nog steeds een beetje in nevelen gehuld is, waren de nodige bewijzen al in het stadion te vinden. De reclameborden toonden soms onleesbare Chinese boodschappen. Waarschijnlijk bedoeld voor de Chinese TV kijkers die ongetwijfeld en masse deze Eredivisiewedstrijd live volgden. De supporters vonden het allang best. Er waren spandoeken met Chinese draken en “Meneer Wang” werd bedankt voor het investeren van zijn miljoenen.

dong-dao

De zeventiende minuut van deze wedstrijd was speciaal. De fans van ADO hadden afgesproken in deze minuut massaal te klappen voor een overleden supporter van de fatale vlucht MH17 van Malysia Airlines. Het was een mooi gebaar van de Feyenoord aanhang in het uitvak dat ze deze actie steunden. Hierna werd gezamelijk het “You’ll Never Walk Alone” ingezet. Indrukwekkend.

De wedstrijd zelf was niet om over naar huis te schrijven. De ploegen gingen tot de veertigste minuut gelijk op. Er waren weinig kansen. Een ziedend schot van Malone verraste Erwin Mulder maar werd gestuit door de lat.

Kwibus

Scheidsrechter Makkelie eiste een negatieve hoofdrol voor zich op door Schet voor een klein vergrijp met twee keer geel van het veld te sturen. Feyenoord wist vervolgens tegen 10 man geen vuist te maken. Makkelie maakte er zijn eigen feestje van door bijna elke speler van ADO een gele kaart voor te houden. Uiteindelijk gingen ook een paar Feyenoorders nog op de bon, waardoor hij het presteerde een recordaantal gele kaarten te geven: 13 stuks. Onnodig en nog nooit vertoond in de Eredivisie.

ado-fey

Wij konden op onze prima plaatsen alles goed zien. Achter ons zaten twee verstokte Haagse fans elk detail van de wedstrijd van commentaar te voorzien. Ze hadden het vooral gemunt op de scheidsrechter, die “kwibus” bakte er maar weinig van.

De Haagse fans hadden een creatieve manier bedacht om de keeper van Feyenoord uit zijn concentratie te brengen. Er werd brood in zijn doelgebied gegooid waar de rondvliegende meeuwen gretig op af kwamen. Helaas mocht deze tactische meesterzet van de twaalfde man niet baten.

In de slotfase produceerde Feyenoord onverdiend alsnog de 0-1. Het was teleurstellend om te zien hoe een paar Feyenoorders die in ons vak zaten tekeer gingen. Kalende mannen van in de veertig die na het doelpunt triomfantelijk stonden te juichen. Provocerend en kinderachtig gedrag, dat gelukkig niet tot agressie leidde.

Het is te hopen dat ADO in het vervolg van dit seizoen meer geluk heeft. Onze stoeltjes waren in ieder geval goed bevallen. Ik zal nog een aantal wedstrijden gaan bezoeken dit seizoen en kijk daar nu al naar uit.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.