Steeds vaker mag ik aantreden als gastspreker of gastdocent. Zo stond ik voor klassen op de Vrije Universiteit en op de Haagse Hogeschool. Bedrijven benaderen me om hun personeel te inspireren. Jongerenclub JCI en een groep internationale start-up ondernemers ontving ik eerder dit jaar in het Gamebasics kantoor.

Het verhaal dat ik vertel pas ik voor elke groep een beetje aan, maar is in de basis altijd hetzelfde. Het ontstaan van Gamebasics: van zolderkamer tot voetbalstadionkantoor. Over het algemeen wordt het gewaardeerd, heb ik gemerkt. Maar iedere keer als ik mijn praatje houdt, kan ik het nog verder aanscherpen. Het is nog geen tweede natuur geworden, maar het gaat steeds beter.

Ik ben denk ik niet in de wieg gelegd om te doceren. Maar ik ben in ieder geval wel in de wieg gelegd dóór docenten. Mijn ouders hebben beide de lerarenopleiding doorlopen. Misschien dat daar mijn ambitie vandaan komt om mezelf voor de klas te bewijzen?

Hoewel ik als kind doodsangsten uitstond wanneer ik een spreekbeurt moest geven of voor de klas moest staan, ben ik die zenuwen inmiddels kwijt. Ik geniet er zelfs van om voor een groep te staan. Het scheelt natuurlijk dat het onderwerp vertrouwd is. Ik vertel er graag over. Daar komt bij dat het publiek over het algemeen zeer geïnteresseerd is.

Anekdotes die het goed doen, gaan bijvoorbeeld over de sjeiks die veel geld aan Online Soccer Manager uitgegeven hebben of de hackers die OSM soms platleggen. Ook de eerste stapjes van OSM op de zolderkamer, met server onder de trap en later het kantoor naast de gevangenis, doen het altijd goed.

Voor de Haagse Hogeschool werkte ik mee aan een minor Ondernemerschap en ICT. Bij de Vrije Universiteit Amsterdam werd mijn verhaal ingepast in het vak ‘Service Science‘. Als het aan mij ligt blijf ik regelmatig gastcolleges geven. Ik vind het leuk en het draagt eraan bij dat Gamebasics bekender wordt als aantrekkelijke werkgever in de regio.

3 REACTIES

  1. Was zeer inspirerend. Ik heb van hem persoonlijk aantal adviezen gekregen die zeker goud waard zijn. Ik en mijn broertje zijn ondernemers en zijn adviezen gaan we toepassen binnen onze onderneming.
    Met vriendelijke groet,
    Mahdad k.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.