Vanmiddag was ik met Frank te gast bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor een groep geïnteresseerde studenten van het vak Service Science op de faculteit Exacte Wetenschappen mochten we ons verhaal doen.

Ik had een aantal interessante feitjes in de presentatie verwerkt, die hun uitwerking niet misten. Bijvoorbeeld dat OSM de meest succesvolle mobiele game van Nederlandse bodem is. En dat we meer dan 20.000 database opdrachten per seconde verwerken.

Ons gastcollege hadden we in twee delen gehakt. Ik vertelde over game design en technische uitdagingen. Frank nam daarna het stokje over om de organisatorische en marketingkant van onze bedrijfsvoering te belichten.

vu-campus

De campus van de VU is erg indrukwekkend. Het was nog een hele toer om door de eindeloze gangen met leslokalen en studieplekken onze bestemming te vinden. Het studeren vind hier plaats op een schaalgrootte die ik nog niet gewend was. Ik vond de Haagse Hogeschool en Universiteit Leiden al groot. Maar dit is van een andere orde.

Hoewel het doceren in het Engels geen dagelijkse kost voor ons is, ging het ons wel goed af. Het helpt dat er genoeg over het onderwerp te vertellen is en dat de studenten erg geïnteresseerd waren. Omdat ze bovendien technisch geschoold zijn, kon ik meer de diepte in gaan dan ik normaal zou doen.

Het is leuk om een groepje studenten enthousiast te maken voor gameontwikkeling. Volgend jaar zijn we uitgenodigd om mee te werken aan een onderzoek in die richting, dus wie weet keren we nog een keer terug.

1 REACTIE

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.