Gamebasics organiseerde op 9 januari 2017 de jaarlijkse strategiedag in het Oude Stadhuys in Gouda. Voor het eerst woonde ik deze dag als toeschouwer bij, terwijl het nieuwe MT hun visie op de toekomst van het bedrijf met de medewerkers deelde. Het slot van de dag stond in het teken van het afscheid van mij en Frank.

Komend jaar zal Gamebasics streven naar verdere groei van OSM 3, waarvan de basis is gelegd in 2016. Er gaat extra nadruk naar de wensen van de gebruiker. Waar de productontwikkeling afgelopen jaren vooral gestuurd werd van binnen naar buiten, zal dit veranderen in van buiten naar binnen. De noodzaak om een nieuwe versie op te leveren is er niet meer, waardoor er beter geluisterd kan worden naar de concrete behoeften die de spelers van OSM uiten. Die worden verzameld via o.a. UX tests, uit de community gehaald of uit de analytische data.

Er waren bijdragen van de MT leden op hun specifieke gebieden: organisatie, product en techniek. Bij de product inhoudelijke visie waren de twee product owners eveneens betrokken. Zo werd er een breed gedragen strategie gepresenteerd.

Het oude stadhuis van Gouda is een prachtige historische locatie, die smaakvol gerestaureerd is. In de trouwzaal stond de lunch klaar, en in de voormalige raadskamer werden de sheets op vele gemonteerde schermen geprojecteerd, zodat niemand iets hoefde te missen.

In goede traditie werd na het inhoudelijke deel een quiz afgenomen.

Afscheid oprichters

Voor het slot van de dag verhuisden we naar Brasserie De Zalm, tegenover het stadhuis. Hier deelde ik samen met mijn voormalige compagnon Frank nog één keer het ongelooflijke verhaal over het ontstaan en de groei van Gamebasics, in de vorm van anekdotes en verhalen.

Het moment dat OSM bijna ophield te bestaan. Het kantoor naast de gevangenis. De financiële problemen uit de begintijd. De transitie naar mobiel en de onstuitbare opmars naderhand. Alles kwam voorbij.

Na het uitwisselen van alle attente cadeaus werd de dag afgesloten met een buffet en een drankje. Mijn officiële afscheid bij Gamebasics als directeur is een feit. Maar tot mijn geruststelling bijf ik welkom in het voetbalstadionkantoor: er wordt een speciale ‘founders lounge’ ingericht, op mijn voormalige werkplek!

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.