De vierde strategiedag van Gamebasics vond plaats op Het Kasteel. Dit is het stadion van Sparta, de oudste club van Nederland die betaald voetbal speelt. In deze voetbalhistorische setting keken wij vooral vooruit naar wat een memorabel jaar voor Gamebasics moet gaan worden.

jeroen

Met uitzicht op het voetbalveld was het traditioneel mijn taak om de dag te beginnen met de keynote presentatie. Ik stond stil bij de belangrijkste mijlpalen van afgelopen jaar, waaronder het ontwikkelen van een nieuwe wedstrijdsimulatie en de iPad versie. Andere onderwerpen waren de Lean Startup methode en het werken in Agile teams. Ik besloot met de ontwikkelingen die we in 2014 zullen gaan doen.

kasteel

zaal

Onder begeleiding van Frank werden de kernwaarden van Gamebasics in een workshop behandeld. We hebben zeven kernwaarden gedefinieerd die tot het DNA van de Gamebasic’ers (zouden moeten) behoren. Dit zijn:

  1. Hands-on
  2. Passionate professionals
  3. Oplossingsgericht
  4. Voetbal
  5. Play the game
  6. Focus op de missie
  7. Agile manifesto

kernwaarden

Vervolgens was het de beurt aan architect Jamie van Lede om ons meer te vertellen over zijn spectaculaire ontwerp van het nieuwe kantoor dat Gamebasics in 2014 zal betrekken.

jamie
zaal klein

Bowie had in het geheim gewerkt aan een 3D trailer over dit onderwerp.

In de oude bestuurskamer van Sparta stond een lunch klaar, waarna we van een echte Spartaan een rondleiding over het complex kregen.

lunch

Tijdens de stadiontour leerden we dat Sparta in lang vervolgen gloriejaren 6 keer landskampioen is geweest. Twee heren op leeftijd waren zojuist bezig die kampioensmedailles weer eens op te poetsen. Een ander leuk weetje vond ik dat de kleuren van het shirt oorspronkelijk bij Sunderland vandaan komen. Helaas voor hen is het vooral de verre historie waar Sparta het van moet hebben. Het is te hopen dat de club snel weer op het hoogste niveau komt, waar het thuishoort.

muntenpoetsers

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.