Jaarlijks wordt een lijst samengesteld van de meest innovatieve MKB bedrijven van Nederland. Dit gebeurt door een deskundige jury van kopstukken en (ex)ondernemers. Dit jaar werd Gamebasics als enige Zoetermeerse bedrijf in de top-100 opgenomen en kreeg van de jury de 13e plaats toebedeeld. Daarmee is Gamebasics het hoogst genoteerde games bedrijf in Nederland.

Donderdag 26 mei presenteerden innovatiecentrum Syntens, Octrooicentrum Nederland, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad voor de zesde keer de ranglijst met 100 concrete innovaties. Deze top 100 wordt gezien als de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor bedrijven in het MKB. Er waren 230 bedrijven genomineerd voor een notering.

De uitreiking werd gehouden in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht. Frits Spits presenteerde een ruim twee uur durend gala waarin we konden genieten van heel veel mooie woorden en er was zelfs gezorgd voor een band die boogie woogie muziek ten gehore bracht. Al dit moois leidde echter een beetje af van waar het voor ons allemaal om ging: zou Gamebasics voorkomen op de prestigieuze lijst met 100 innovatieve bedrijven?

We zaten vol spanning te wachten toen de countdown begon. Omdat er werd afgeteld leek de kans steeds kleiner te worden dat Gamebasics genoemd zou worden. Zeker toen alleen de top-20 nog over was, hadden we het gevoel dat de jury ons misschien vergeten was. Maar we hadden dan ook niet kunnen denken dat we de 13e positie zouden krijgen. Blijkbaar sprak onze case van het voetbalspel dat vanuit Nederland de wereld verovert zeer tot de verbeelding.

Ik ben trots op deze notering. Het voelt als een bekroning voor waar we jarenlang aan hebben gewerkt en bevestigd onze status als jong, innovatief èn succesvol games bedrijf.

De website van de MKB Innovatie Top-100

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.