Maandagochtend 28 september 2015 om 5:36 is Finn Derwort geboren. Een prachtig zoontje voor ons en een lief klein broertje voor Sam (21 maanden). Zijn geboorte viel precies samen met een bijzondere maan.

De weeën begonnen een dag eerder rond het middaguur, bijna drie weken voor de uitgerekende datum. Even leek het erop dat er ’s nachts niets zou gebeuren, maar Finn dacht daar heel anders over. Misschien wel dankzij de unieke maandstand zette de bevalling toch nog door, precies in de tijd dat de eclips op haar hoogtepunt was.

Finn is helemaal zonder hulpmiddelen ter wereld gekomen. Zijn moeder heeft weer een absolute topprestatie geleverd! Hij werd geboren met een gewicht van 3830 gram, bij een lengte van 49 cm.

DSC09238

Bij thuiskomst werd Finn enthousiast door zijn grote broer ontvangen. Sam vind ‘Baby Finn’ heel lief en vraagt steeds naar zijn ‘boertje’. We zijn nu al benieuwd naar alle kwajongensstreken die ze samen uit zullen gaan halen.

Finn en Sam
Finn met Sam ernaast op dezelfde leeftijd!

Supermaan
De maansverduistering van 28 september viel samen met een ‘supermaan’, waardoor de maan bloedrood kleurde. Een zeer zeldzaam astrologisch natuurfenomeen. Ik was oorspronkelijk van plan om ’s nachts met het fototoestel op pad te gaan. Dat ik daar niet aan toekwam, behoeft geen uitleg. Gelukkig was ik niet de enige die dat plan had. Leander Bohms maakte onderstaande prachtige foto van de bloedmaan zoals deze in Zoetermeer te zien was.

Super Bloodmoon (2015-09-28) (c) Leander Bohms

Finn zal het zich nog niet realiseren, maar het is natuurlijk mysterieus, sprookjesachtig toeval. Ik heb me voorgenomen samen met hem naar de volgende eclips te gaan kijken. Dat zal dan zijn in 2023, als hij 18 jaar is.

11 REACTIES

  1. Dit is alweer de tweede baby voor Jeroen, de geschiedenis herhaalt zich!

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.