Op uitnodiging van Syntens Innovatiecentrum woonde ik samen met Frank een presentatie bij van Finext. Dit bedrijf was in 2010 genomineerd voor “Het slimste bedrijf van Nederland”. Ik was natuurlijk benieuwd waarom dat was.

De interesse was al direct bij aankomst gewekt door de locatie waar Finext kantoor houdt. Dit is het werkelijk prachtige Huis te Werve in Voorburg. Ik dacht altijd dat wij een mooi kantoor hadden maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas.

Voorburg - Huis te Werve

De presentatie was boeiend. Hoewel Finext zich met hele andere zaken bezighoudt dan Gamebasics, namelijk financiĆ«le dienstverlening, was het interessant om te zien hoe ze het bedrijf hebben ingericht. Ze zijn opgesplitst in zelfsturende teams, die als losse BV’s opereren. Elk team is verantwoordelijk voor de eigen financiĆ«le en operationele huishouding. Ze delen een gemeenschappelijke set aan waarden, afgezien van het logo en enkele services zoals het pand dat ze ter beschikking staat.

Hoe dit allemaal goed kan functioneren is me, ook na de toelichting, nog steeds niet helemaal duidelijk, maar inventief is het zeker! Na afloop was er gelegenheid om met andere ondernemers van gedachten te wisselen.

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.