Ik stel voor dat we een nieuwe stichting in het leven roepen tegen racisme. Eerste taak van deze stichting wordt het organiseren van een jaarlijks themafeest tegen racisme, waaraan heel Nederland meedoet.

Kern van dit feest is dat witte mensen zich zwart verven zodat we allemaal gelijk zijn. Een paar weken lang is er geen onderscheid meer: iedereen loopt met dezelfde zwarte schoenpoets op zijn gezicht rond. En voor het gemak geven we iedereen de oer-Hollandse naam Piet.

Omdat mensen toch verschillend zijn, mogen alle Pieten hun eigen specialisme kiezen. Of ze nu goed ergens in zijn of niet. Zo kun je kadotjespiet worden, schilderpiet of professorpiet. Het maakt niet uit. De pieten zijn hip gekleed en houden van kinderen.

Als klap op de vuurpijl introduceren we één blanke bejaarde genaamd Klaas, die vergeetachtig is en voortdurend door de zwarte pieten geholpen moet worden met de meest triviale zaken. Om aan te geven hoe achterlijk hij is laten we hem in een pyjama rondrijden op een paard. Van moderne transportmiddelen heeft deze demente oudere nog nooit gehoord.

Omdat de jongere generatie de toekomst heeft, draait alles om hen in dit nieuwe feest. Zij kijken uit naar de komst van Klaas en de Pieten en zingen liedjes voor hen.

Dit lijkt me echt een heel leuk feest. En misschien hoeft het niet eens meer bedacht te worden. Want het schijnt dat we al zoiets hebben, rond 5 december. Kunnen we daar mooi gebruik van maken.

6 REACTIES

  1. Beste Jeroen, waar heb je de achtergrond vandaan????
    Ik zou een antwoord bijzonder op prijs stellen!

  2. wat mij intrigeert is de plek waar deze foto is genomen! Ik ken geen één van de afgebeelde pieten, maar ik ken bijna alle leden van MCW…..

  3. Wat een slechte stichting. Zwarte Piet is zwart door roet en is dus niet racistisch!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.