Op uitnodiging van FC Update was ik met Bowie getuige van het duel tussen FC Groningen en Vitesse in de Nederlandse eredivisie. Hiervoor reisden we helemaal naar het hoge noorden af om plaats te nemen in een skybox in het Euroborg stadion.

FC Groningen had thuis nog geen wedstrijd gewonnen dit seizoen dus het was de vraag of dat dit keer wel zou gebeuren. Ondanks een gemiste strafschop en veel commotie in de eindfase (Vitesse-doelman Piet Velthuizen ging zelfs mee naar voren), werd de eindstand bepaald op 1-0 door een doelpunt van Holla. Een vrije trap die bedoeld was als voorzet maar door niemand werd geraakt en daardoor direct het doel in ging.

Vanuit de skybox hadden we een prachtig uitzicht op de wedstrijd. In de rust konden we genieten van een lekker pilsje en een hapje ontbrak natuurlijk ook niet. Waar het voetbal van FC Groningen te wensen overliet was dat zeker niet het geval met het Euroborg stadion. Dit stadion mag met recht één van de mooiste stadions van Nederland genoemd worden. Ondanks het feit dat het een zeer recent bouwjaar heeft is er ongekend veel sfeer.

euroborg-groen
De basiskleur is groen

euroborg-skybox
In de skybox

euroborg-vol
Volle bak!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.