Op zondag 30 september 2018 is in Zoetermeer voor het eerst een Instawalk gelopen. Het was een onderdeel van de Geuzendag, een dag vol activiteiten in de stad. Als mede-organisator en fotograaf had ik de taak de belangstellenden langs de mooiste plekjes in het Zoetermeerse centrum te begeleiden.

Instawalks zijn een relatief nieuw fenomeen. Het concept sprak me gelijk aan. Met een groepje (hobby)fotografen proberen gedurende een wandeltocht zo fraai mogelijke foto’s te schieten. De resultaten worden gedeeld op Instagram onder een van tevoren afgesproken hashtag. In dit geval was dat #instawalkgeuzendagzoetermeer.

Omdat het de eerste keer was en waarschijnlijk ook omdat Zoetermeer niet bekend staat als fotogenieke stad, was de opkomst beperkt. Met 12 mensen hebben we de eerste Instawalk gelopen, waar er plek was voor 50 deelnemers. Maar het enthousiasme was er niet minder om. En uiteraard is het juist een uitdaging om in een stad als Zoetermeer een fraai plaatje te schieten.

Veteranen

Er bleken enkele veteranen in het groepje te zitten die al meerdere Instawalks hadden gelopen in andere steden. Niet vreemd, want een Instawalk is een leuke en gezellige manier om interactief een stad beter te leren kennen, met je fototoestel in de hand.

De route die we hadden uitgestippeld, startte bij CKC en bracht ons via de Dobbe, het Stadshart en de Voorweg bij de Vlamingstraat, Dorpsstraat, Het Wilhelminapark en Molen De Hoop. Alles bij elkaar een wandeling van ruim drie uur.

Er zijn gedurende de walk 34 foto’s gemaakt, die zijn geplaatst op Instagram. Met Leander Bohms en Jessica Groenewegen vorm ik de vakjury. Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn account @derwortphoto, dat inmiddels bijna 20.000 volgers heeft op Instagram.

Nu rest ons nog de de taak om de beste foto eruit te kiezen. Deze zal in het Stadhuis komen te hangen en op de LED borden van de Mandelabrug worden geprojecteerd. Ook zal het AD / De Postiljon aandacht besteden aan de uitslag.

Bekijk hier de foto’s van de Instawalk op Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.