De E-commerce live is een groot event van vakblad Emerce voor professionals die online zakendoen in Nederland. De editie van 2015 werd georganiseerd in Amsterdam en ik was uitgenodigd om een praatje houden over de succesfactoren van Gamebasics en gaming in het algemeen.

De locatie voor het evenement was de Beurs van Berlage. Wat een fantastisch historisch gebouw! Met de auto echter nauwelijks bereikbaar. Dus ik begaf me voor het eerst sinds tijden weer eens in de trein.

Dat beviel eigenlijk best goed. Naast mij bleek een familie te zitten die 50 jaar geleden was geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland, en nu voor het eerst weer terug in Nederland was. Ik maakte een praatje met ze. Zo maak je nog eens wat mee.

Mijn spreekbeurt vond plaats in de Berlage Zaal. Dit is één van de meest imponerende zalen in de hele Beurs. Vooral de 21 glas in lood ramen zijn een indrukwekkend aangezicht. Vroeger gebruikt als de vergaderruimte van de Kamer van Koophandel. Het originele kleed uit 1903 ligt daar nog steeds op zijn vaste plek.

berlage_zaal

Niet alle e-commerce professionals die aanwezig waren hadden iets met gaming, want de zaal was voor mijn presentatie niet volledig gevuld. Desondanks was het opgekomen publiek wel geïnteresseerd, want er werden veel vragen gesteld.

Vooral benieuwd waren de aanwezigen naar de verschuiving van website naar mobiele game, hoe we geld verdienen en hoe je in het bezit kunt komen van voetbalrechten. In het half uurtje dat me ter beschikking stond heb ik deze en andere onderwerpen zo goed mogelijk behandeld.

In de grote zaal waren standjes van bedrijven te vinden en er waren vele andere sprekers te beluisteren. Ik heb nog een paar andere sessies gevolgd, waarin ik o.a. weer iets geleerd heb over adverteren op Facebook.

Voor professionals die zich met e-commerce bezighouden zal het een nuttig evenement zijn. De kennis die gedeeld wordt is over het algemeen niet erg diepgaand, maar van de mogelijkheid om binnen het gebouw afspraken te maken met vakgenoten werd gretig gebruik gemaakt.

Het viel me op dat e-commerce een serieuze bedrijfstak is geworden. Hier geen nerds in t-shirts en spijkerbroeken meer, maar serieuze salesmensen in maatpakken en met keurig gekamde haartjes. Niet het publiek waar ik me het meest bij thuis voel.

Andere beurzen zoals Casual Connect (eveneens in de Beurs van Berlage) en de Game Developers Conference zijn interessanter voor Gamebasics. Maar ik hoop dat ik met mijn bijdrage de aanwezigen iets over de wondere wereld van gaming heb kunnen bijbrengen.

3 REACTIES

  1. Kun je toelichten waar je ontevredenheid vandaan komt? Wie weet kan ik je helpen…

  2. Gamebasics zit vol met RUKKERS en LIJERS!!!

    van een ONTEVREDEN KLANT!

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.