Vandaag kreeg ik een rondleiding door de Dutch Innovation Factory. Dit voormalige fabrieksgebouw bevind zich in Zoetermeer, op een steenworp afstand van het Gamebasics kantoor. Zoals de naam al doet vermoeden wordt hier gepoogd innovatie te stimuleren in de regio. Het biedt onderdak aan ICT bedrijven en studenten.

De ambities van de Dutch Innovation Factory liegen er niet om. Met een hoogdravende slogan als ‘Sillicon Valley aan de A12’ proberen de initiatiefnemers duidelijk te maken dat het om een serieus project gaat. Een nobel streven. Niet alle pretenties worden echter vooralsnog waargemaakt. Wie het gebouw bezoekt vind een sfeervol ingerichte maar lege ontvangsthal. Daar waar een bruisend ontmoetingspunt voor ondernemers en studenten was geschetst.

Community Dutch Innovation Factory

Er wordt druk aan gewerkt om nieuwe bewoners voor het gebouw te zoeken. Ook de community van bedrijven die zich verbonden hebben aan de innovatiefabriek wordt uitgebreid. Het is voor Gamebasics interessant hier een onderdeel van uit te maken. Al was het maar omdat de Haagse Hogeschool zich aan het project verbonden heeft. Wij zijn altijd op zoek naar de beste studenten die stage willen lopen, of de eerste stap in hun carrière willen maken.

Dutch InnovationFactory hal

Voorzieningen

De innovatiefabriek heeft qua voorzieningen al het nodige te bieden. Zo is er een koffiecorner en een auditorium waar 150 mensen plaats kunnen nemen. Het is alleen jammer dat het gebouw aan de rand van Zoetermeer staat. Het is niet prettig bereikbaar met het openbaar vervoer. In 2018 is er een station naast het gebouw gepland. Maar daar moeten we dus nog even op wachten.

De praktijk zal uit moeten wijzen of de Dutch Innovation Factory een succes wordt. Maar het initiatief is zeker te prijzen. Gamebasics zal in ieder geval de ontwikkelingen scherp in de gaten houden en waar mogenlijk een bijdrage leveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.