Online Soccer Manager groeit al jaren en dat betekent meer servers om alles draaiende te houden. Op de locatie waar we onze servers hadden staan waren we aan het einde van onze uitbreidingsmogelijkheden. Daarom was het noodzakelijk geworden om te verhuizen. We zouden van Amsterdam naar Alblasserdam gaan, naar een volledig nieuw datacentrum dat pas in juni 2011 was geopend.

Maar liefst 35 servers moesten we ontkoppelen, in auto’s laden en op de nieuwe locatie weer aansluiten. Een stuk meer dan de laatste keer dat we verhuisd waren, want toen hadden we er nog “maar” 16. Daarom kwam er flink wat planning en logistiek bij kijken. Gelukkig werd het hele proces begeleid door een ervaren team experts van JKIT, maar zoals vrijwel elke verhuizing bracht dit proces het toch een grote hoeveelheid stress met zich mee.

Zondag 4 december, om 7:00 uur ’s ochtends trokken we letterlijk de stekker uit OSM. Het inladen van de servers leek probleemloos te verlopen tot één server uit elkaar viel omdat hij niet was dichtgeschroefd. Ik hield mijn hart vast, maar naar later bleek was er niets kapot gegaan.

De rit naar Alblasserdam duurde ruim een uur, waarna het aansluiten van de servers weer kon beginnen. Helaas hadden we hierbij wat tegenslag zodat we uiteindelijk om 18:30 ’s avonds alles weer online hadden. De site was er dus ruim 12 uur uitgeweest. Dat was nog niet vaak gebeurd. Maar alles werkte weer en daarmee was de verhuizing een succes.

Het nieuwe datacentrum zorgt ervoor dat we met Gamebasics de “Champions League” op het gebied van hosting betreden. In het moderne Dataplace is aan alles gedacht. Dubbel uitgevoerde noodgeneratoren, zeer strikte beveiliging, uitstekende koeling en een dubbel uitgevoerde supersnelle verbinding met de backbone van het internet. En heel belangrijk, de mogelijkheid om uit te breiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.