Het European Airline Training Symposium (EATS) is specifiek gericht op training in de luchtvaart. Dit evenement werd in Madrid georganiseerd en namens RosterBuster bemande ik een stand op de beurs om crew, trainers, leveranciers en luchtvaartmaatschappijen te ontmoeten.

Het doel van ons beursbezoek was om een nieuwe module te pitchen die we hebben ontwikkeld, getiteld RosterBuster Connect For Teams. Dit is een add-on die het mogelijk maakt om via de RosterBuster app contact te houden met teams van airline crew die bijvoorbeeld een training hebben gevolgd.

Er waren behalve trainers en officials van luchtvaartmaatschappijen ook piloten en stewardessen op de beurs te vinden. Soms hadden zij vroeger gevlogen en waren ze nu door omstandigheden gaan trainen. Zij kenden zonder uitzondering RosterBuster wat het makkelijk maakte een gesprekje met ze aan te knopen.

Coradine Logten

We hadden onze stand gehuurd samen met Coradine Logten, een Amerikaanse leverancier van elektronische pilotenlogboeken. Hun logboek, dat alleen beschikbaar is voor het Apple platform, wordt beschouwd als het beste op de markt en ze hebben een enorm marktaandeel. Omdat dit product van oorsprong gebouwd is door een piloot en nog steeds onderhouden wordt door een relatief klein team, hebben we een goede klik met ze.

Ik moet bekennen dat ik geen beurstijger ben. Ik vind het airline landschap een behoorlijke jungle. Soms leek het wel alsof ik me op een andere planeet bevond. Maar de feedback op de app en onze plannen is heel positief en het was goed om kennis te maken met met de mensen achter Logten.

Ik denk dat beursbezoek in het algemeen nog steeds veel waarde kan hebben, als je goed weet wat je eruit wilt halen en wat je doelgroep is. Voor consumenten is het niet effectief, maar wel om business-to-business connecties te maken. Te zorgen dat beslissers weten wie je bent en wat je doet, kan van onschatbare waarde blijken te zijn.

We hebben heel wat waardevolle connecties opgedaan en ik heb het nodige geleerd over de airline business. En de uitstekende Spaanse tapas niet te vergeten. Dit maak ons bezoek aan Madrid en aan EATS 2018 meer dan de moeite waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.