Zes stundentenstartups pitchten hun bedrijfsplannen aan de jury van het The Hague Student Investment Fund (HSIF). Core Solutions Medical won het event. Founder Rik van Wieren presenteerde ambitieus en overtuigend een manier om blue wraps uit ziekenhuizen effectief te recyclen.

Start-ups en Den Haag

Den Haag is geen stad waar ondernemerschap voor studenten goed op de kaart staat. Het HSIF probeert hier wat aan te doen, door studenten de kans te geven hun idee te pitchen. Daar kunnen ze een kleine aanmoedigingsprijs mee verdienen, maar vooral nuttige tips, contacten en ervaring mee opdoen.

Ik was onderdeel van de jury en ontving de one-pagers van de deelnemers voorafgaand aan het event. Op basis van die informatie, wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik werd echter positief verrast door de pitches, die van een hoog niveau waren. De Speaker’s Corner in de Haagse Hogeschool zat goed vol met zo’n 80 aanwezigen. Studenten, docenten, onderzoekers en investeerders.

Pitches

Het winnende idee was een goed doordacht en gevalideerd plan voor het recyclen van medische materialen. De blue wraps die bij elk ziekenhuis worden gebruikt, worden nu nauwelijks gerecycled. Met Blue Wrap Recycling heeft Rik leveranciers, recyclers, zorgverleners en logistiek aan boord om daar verandering in te gaan brengen.

Naast deze start-up, werden er een platform voor engagement van medewerkers getoond, een idee om bedrijfsopvolging te ondersteunen onder de naam Silver Era Transitions, een netwerk om een sportmaatje te vinden genaamd SportNetwork. Ook was er Remaris, een nieuw product om rimpels effectief te verwijderen.

De publieksprijs was voor Milu, een app die de student ontwikkelde en succesvol testte op de universiteit van Istanboel. Hij beschrijft het als een SaaS-oplossing die individuen, gemeenten, universiteiten, bedrijven en non-profits een platform te geeft om sociale problemen en omgevingsproblemen samen op te lossen, gebruikmakend van crowdsourcing en AI. Tot slot was de aanmoedigingsprijs voor Market Mana, een spel om te leren cryptobeleggen.

The Hague Student Investment Fund

Heel diverse ideeën, waar een ambitieuze ondernemer of team achter zit. Het was een geslaagd pitch event van The Hague Student Investment Fund, waarvan er meer van georganiseerd gaan worden. Kijk op de Linked-in pagina van HSIF om op de hoogte te blijven van volgende events.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.