In het pinksterweekend van 18, 19 en 20 mei werd de Copa Amsterdam, een internationaal jeugdtoernooi, gespeeld in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Om te vieren dat we 3,5 miljoen spelers hadden bereikt had Gamebasics een prominente rol genomen in het toernooi, als één van de sponsors.

In de Copa werd gespeeld door 8 clubs die teams van onder-19 hadden afgevaardigd: AFC Ajax, Ajax Cape Town, Tottenham Hotspur, Borussia München Gladbach, Chelsea Ghana, Cruzeiro en Fluminense namen deel, gecompleteerd door een gelegenheidsteam van talenten, onder de naam “Men United”, dat gecoacht werd door Ronald de Boer.

Copa zaterdag 18 mei
De eerste dag hadden we onze zakelijke relaties uitgenodigd. In de business lounge, die gevormd werd door een lange tent vlak langs het veld, was het goed toeven. Op de boarding kwam reclame van Online Soccer Manager langs.

boarding

We hadden op de sintelbaan van het Olympisch Stadion activiteiten neergezet, zoals een panna-kooi, ‘op de stropdas’ en een snelheidsmeter. Deze waren zeer populair en de hele dag door waren er kinderen te vinden.

Panna kooi

Langs de tribunes hadden we spandoeken van 6 meter opgehangen. De selectie van Chelsea Ghana zat op onze tribune, wat een leuk plaatje opleverde.

osm spandoek

De eerste dag werden de volgende wedstrijden gespeeld:

13.00 uur AFC Ajax Borussia Mönchengladbach 0-1
14.00 uur Tottenham Hotspur Cruzeiro EC 0-0
15.00 uur Men United Fluminense 0-2
16.00 uur Ajax Cape Town Chelsea Ghana 1-0

Copa zondag 19 mei
Het was prachtig weer vandaag en omdat we hadden gemerkt dat de Doerak knuffels erg in trek waren, hadden we een standje geopend om de verkoop te bevorderen. De hele dag stond ons enthousiaste sales team klaar voor OSM fans om Doerak knuffels, tactiek dobbelstenen en OSM verjaardagskalenders aan de man te brengen. Ze waren werkelijk niet aan te slepen!

Standje

De grote Doerak-pop die we speciaal voor deze gelegenheid hadden laten maken, was ook zeer populair. Er zijn honderden mensen mee op de foto gegaan. Het is mooi om te zien hoe kinderen op de mascotte reageren.

Doerak foto pose 2
Doerak foto pose


Vandaag werden de meeste wedstrijden op de Copa gespeeld. Het was erop of eronder. Het niveau van het toernooi was behoorlijk hoog. De Braziliaanse teams maakten de meeste indruk. Men United werd ondanks de coaching van Ronald de Boer van de mat gespeeld. Ook Ajax had het moeilijk en moest uiteindelijk het onderspit delven.

De Boer coach

Het top-affiche van vandaag was Ajax tegen Ajax Cape Town. De beide Ajaxen hielden elkaar goed in evenwicht, de eindstand was 0-0.

Veld Ajax - Ajax Cape Town

Het leuke van een toernooi als dit, is dat er veel bekende ex-voetballers rondlopen die betrokken zijn bij de jeugd of zomaar even een kijkje komen nemen. Ronald de Boer was er natuurlijk als coach van Men United, maar ook Wim Jonk, Alfonds Groenendijk, Sjaak Swart, Johan Cruijff en Kenneth Perez werden gesignaleerd op het terrein.

Kenneth Perez

Er zaten ook scouts op de tribune uit alle windstreken. Je kunt ze gemakkelijk herkennen aan de net iets te grote zonnebril.

Bowie

De harde kern van Ajax was op komen dagen. Vak 410 had een eigen tribune gekregen achter het doel. Met gezang en vuurwerk zorgden ze voor veel sfeer. Helaas voor hen wist Ajax niet te imponeren.

Vuurwerk vak 410

11.00 uur Fluminense Tottenham Hotspur 1-0
12.00 uur Cruzeiro EC Men United 4-0
13.00 uur Ajax Cape Town AFC Ajax 0-0
14.00 uur Chelsea Ghana Borussia Mönchengladbach 0-1
15.00 uur Fluminense Cruzeiro EC 1-0
16.00 uur Men United Tottenham Hotspur 0-1
17.00 uur AFC Ajax Chelsea Ghana 4-0
18.00 uur Ajax Cape Town Borussia Mönchengladbach 1-1

Copa finaledag, maandag 20 mei 2013
De finaledag van de Copa was aangebroken. Op deze dag hadden we alle collega’s van Gamebasics uitgenodigd met aanhang. Ook werd het gros van de OSM spelers op deze dag verwacht. Vol goede moed bemanden we die ochtend de Doerak-stand. Helaas zat het weer erg tegen. Daardoor bleef de opkomst beperkt. De attracties bleven echter onverminderd populair en we hebben een record aantal Doerak knuffels verkocht.

De grote Doerakpop werd ook weer van stal gehaald en mocht een paar keer mee het veld op. Er was leuke interactie met het publiek en de spelers.

Doerak op het veld

Doerak spelers boks 2

De trouwe fans van Doerak werden ook vandaag niet teleurgesteld. Ondanks de regen nam Doerak voor iedereen die op de foto wilde geduldig zijn tijd.

Doerak foto pose 3
Doerak foto pose 4


Het voetbal was van een hoog niveau. In de halve finales werden de Braziliaanse ploegen verrassend genoeg uitgeschakeld. Daardoor ging de finale tussen Ajax Cape Town en Borussia München Gladbach.

Veld 1

Veld 2

Dooie

Voor de finale begon, was er een act te bewonderen van balgoochelaar Erik Borgman, bekend van o.a. de Champions League. Met een OSM shirt aan gooide hij de trukendoos helemaal open.

Balgoochelaar

De selectie van Cruzeiro zat op de tribune na de uitschakeling hun OSM accounts te checken.

cruzeiro osm

De finale was ongemeen spannend. Ajax Cape Town kwam twee keer op voorsprong maar Gladbach maakte steeds weer gelijk. Het veld was door alle regen bijna onbespeelbaar geworden. Uiteindelijk moesten er penalty’s genomen worden en daarin bleek Cape Town de sterkere.

Penaltyserie

De winst van Ajax Cape Town was dik verdiend. Ze hadden de gun-factor van het publiek vanwege hun opmerkelijke manier van trainen. Dansend en zingend kwamen ze steeds weer de catacomben uit, een bijzonder schouwspel. Na de winst in het toernooi gingen ze helemaal los.

We konden na afloop van de finale nog genieten van een diner bij restaurant Regardz, dat gevestigd is in het Olympisch Stadion. Dat was na drie dagen op het toernooi rondgelopen te hebben wel een welkome afsluiter.

Eten 1
Eten 2


11.00 uur (7/8) Chelsea Ghana Men United 2-0
12.00 uur (HF1) Borussia Mönchengladbach Cruzeiro EC 3-1
13.00 uur (HF2) Ajax Cape Town Fluminense 1-0
14.00 uur (5/6) Ajax Tottenham Hotspur 1-1*
15.00 uur (3/4) Cruzeiro EC Fluminense 4-3
16.00 uur (1/2) Borussia Mönchengladbach Ajax Cape Town 2-2*
17.00 uur Prijsuitreiking Ajax Cape Town wint na strafschoppen!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.