Studenten van de Haagse Hogeschool die de studie Communication & Multimedia Design (CMD) volgen, zijn bezig geweest om creatieve en innovatieve toepassingen te verzinnen rondom thema’s als VR, wearables en Augmented Reality. Hun resultaten waren te bewonderen op de eindpresentaties in de Dutch Innovation Factory.

In de Human Computer Interaction Labdagen, zoals het festijn officieel heet, zijn 120 studenten twee weken lang aan de slag gegaan met het ontwerpen, ontwikkelen en creëren van echte producten. De passie was zichtbaar: veel studenten hebben er heel wat extra uren in gestoken. Domino’s heeft goede zaken gedaan en de hygiëne liet na al deze ‘allnighters’ zo nu en dan te wensen over. Ze werden dan ook vrijgelaten, maar uitgedaagd om probleemoplossend bezig te zijn.

De opbrengsten waren niet zozeer academisch uniek of technisch zeer diepgaand, maar wel creatief en leuk om te bekijken. Het is fraai om te zien wat je kunt bereiken in slechts twee weken als een gemotiveerd jong team aan de slag gaat.

Augmented reality was een aantal keren mooi toegepast, zo was er en boek gemaakt waarin je kon bladeren waarin elke pagina tot leven kwam op tablet, telefoon of VR bril. De echte VR ervaringen ontbraken ook niet. Concepten met kleding waren er in de vorm van een waterpistooluitrusting en een pak om tikkertje te spelen. Verder konden we genieten van een brullende leeuw, een half intelligente hond, een boze zombie, een complimenterende pauw en een geblesseerde pratende teddybeer.

De plant met gevoelens mag niet onvermeld blijven. Evenals de geëxplodeerde nucleaire reactor die je superkrachten gaf en de racebanen met auto’s die bestuurd konden worden met armgebaren. Maar de beste, meest creatieve vinding van de labdagen vond ik het scherm waar je in 3D op kon tekenen, door een denkbeeldige pen vast te houden.

Het enthousiasme van de studenten voor hun producten was mooi om te zien. Als het volgend jaar weer georganiseerd wordt kom ik zeker weer kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.