Scrum is een softwareontwikkelmethode die de IT wereld heeft veranderd en waar we bij Gamebasics veel plezier aan beleven. Eén van de bedenkers van scrum, Jeff Sutherland, was in Amsterdam om erover te vertellen op een evenement van Arrows Group. Een buitenkansje dat we niet aan ons voorbij willen laten gaan.

Sutherland weet zelf heel goed dat hij de “founder” van scrum is. Bescheidenheid hierover is hem vreemd, zoals dat gaat met Amerikanen. Zijn verhaal begint dan ook met het statement dat we in een betere wereld leven sinds hij scrum had uitgevonden. Dat mensen meer geluk kennen en zelfs een passage uit de Amerikaanse Declaration of Independence haalt hij erbij om duidelijk te maken dat scrum onmisbaar is. Hij past scrum daarom ook al toe buiten software ontwikkeling, bijvoorbeeld in kerken en zelfs in zijn eigen gezin.

bad-agile

Bijzonder trots is hij erop dat de Amerikaanse senaat een wet heeft aangenomen die scrum verplicht bij IT projecten van de overheid. Het is nu “use scrum or go to jail“, zoals hij dit pakkend weet te verwoorden. Deze borstklopperij stoort mij overigens geenszins. Jeff Sutherland is een bijna legendarische figuur en het is alleen maar mooi om hem over zijn inzichten en successen te horen vertellen. Hij heeft ook een nieuwe boodschap, namelijk dat agile/scrum nog niet overal goed wordt toegepast. “Bad agile” noemt hij dit. Hij geeft tips om dit te voorkomen en om scrum te schalen in groeiende organisaties.

De tweede spreker Eelco Gravendeel is een gerenommeerd scrum consultant en evangelist. Zijn presentatie is niet erg flitsend, maar in de daarop volgende Q&A weet hij dat ruimschoots goed te maken. We zijn weer een hoop te weten gekomen over scrum op een inspirerende avond.

1 REACTIE

  1. […] geld worden verdiend. Het uitwerken en verdelen van deze taken gaat echter tergend langzaam. Na de inspirerende speech van Jeff Sutherland begon het me ineens te dagen: Utopia zou Scrum moeten […]

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.