Ik heb het fietsen herontdekt. Als kind heb ik de nodige kilometers op een tweewieler gemaakt, maar toen er eenmaal een auto voor de deur stond, roestte mijn fiets langzaam maar onvermijdelijk weg in de schuur. Het mooie weer van deze zomer en het feit dat je tegenwoordig appjes hebt om je voortgang bij te houden, zorgden echter voor een nieuwe opleving in mijn fietsactiviteiten.

Sport wordt voor mij altijd een stuk interessanter als er technische snufjes kunnen worden ingezet om de progressie te meten. Vroeger was er een dure fietscomputer nodig om snelheid en afstand te bij te houden. Tegenwoordig zijn er mooie gratis apps voor op je telefoon die hetzelfde doen.

De twee meest gebruikte zijn Endomundo en Strava.

Endomundo heeft meer mogelijkheden, zoals het navolgen van routes die door anderen gereden zijn en zelfs een optie om oppeppende teksten ten gehore te brengen, als je niet hard genoeg je best doet. Strava is wat eenvoudiger, maar wel preciezer in het meten van de route. De GPS coördinaten worden namelijk elke seconde bewaard. Om die reden heb ik voor Strava gekozen om mijn routes vast te leggen.

Het gebruik is zo simpel als het maar zijn kan: bij de start van de rit druk je op de grote rode record knop en als je klaar bent even de finish vlag aantikken. Tijdens en na de rit kun je dan allerlei statistieken zien, zoals: snelheid, tijd, hoogte en hartslag.

De hele rit is vervolgens te bekijken op kaart, zodat je precies kunt zien hoe je hebt gereden.

Met Leander fiets ik nu wekelijks minimaal 20 kilometer in de omgeving van Zoetermeer, die opmerkelijk groen en landelijk is. Het weer is niet altijd even goed maar uiteraard laten we ons daardoor niet tegenhouden. De beloning na elke rit is een uitgebreide log op het Strava account en uiteraard kun je elkaar nog kudos geven ook. Nu maar eens kijken hoe lang we het vol gaan houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.