Zo af en toe komt er een appje voorbij dat snel aan populariteit wint. Clumsy Ninja is zo’n spel dat nu de hitlijsten van de AppStore bestormt. Het rare mannetje met zijn onhandige bewegingen heeft inmiddels ook mij in zijn greep.

Clumsy Ninja is een variant op de aloude Tamagotchi. Je moet je Ninja trainen, opdrachten laten voltooien en je kunt kleding en attributen voor hem kopen. Het karakter ziet er grappig uit. De onhandige bewegingen van de Ninja, die de naam van het spel eer aandoen, maken het een lief ventje. Je kunt hem kietelen en een bemoedigende aai over de bol geven.

Er zijn heel wat bezigheden voor de Ninja. Hij kan trainen op een trampoline of slaan tegen een stootkussen. Je kunt hem als basketbal gebruiken of meloenen laten afweren. Kippen en eekhoorns paraderen door je beeld. Met ballonnen kun je alles wat los en vast zit laten zweven. De “sensei” heeft altijd wat voor je te doen.

ninja2

Het spel ziet er mooi gepolijst uit, maar er is ook veel aandacht in diverse marketingelementen gegaan, die mij als gamemaker extra opvallen. De app is gratis te downloaden, maar elke keer moeten de spullen die je gebruikt bij je training gerepareerd worden. Dat kost steeds meer tijd. Heel handig gebruiken de ontwikkelaars dit gegeven om je te verleiden iets te delen op Facebook of Twitter. Als beloning hoef je dan niet te wachten.

Je kunt ook reclamefilmpjes kijken of aankopen doen in de app van een paar euro. Ik betrapte mezelf erop dat ik alle reclamefilmpjes al heb gekeken en het nodige al heb gedeeld. Ik ben inmiddels sterk geneigd om een aankoopje te doen, om zo sneller mijn Ninja te laten trainen. Voor mij een teken dat het spel erg goed in elkaar zit!

ninja1

Het uiteindelijk doel van Clumsy Ninja is dat hij zodanig getraind is dat hij zijn vriendinnetje kan redden. Die is namelijk gevangen genomen door een boze Samoerai. Het spreekt voor zich dat mijn onhandige Ninja nog heel wat trainingen te gaan heeft.

Ik weet zeker dat dit een grote hit gaat worden! Download Clumsy Ninja nu voor je iPhone of iPad en mis het niet. Dan heb je wat te doen tot OSM uitkomt op 9 januari 2014 voor de iPad.

1 REACTIE

En wat vind jij hiervan? Laat hier je reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.